Kevin van der Geest (VELO): ,,Spelers die vertrekken zijn juist heel gedreven”

VELO sloot de competitie goed af met een 3-1 winst op concurrent Die Haghe. De Wateringers eindigden daarmee als derde, want Wippolder pakte de volle buit tegen kampioen DSO. Daarom hoeft Wippolder pas komende zaterdag te beginnen aan de nacompetitie en moet VELO vanavond weer ‘aan de bak’ tegen… wederom Die Haghe. Om 20.00 uur gaat de bal rollen.

Tekst: Ton Beije

Dat VELO afgelopen zaterdag aan het langste eind trok, zegt VELO-trainer Kevin van der Geest (foto) niet zoveel. ,,Wedstrijden tussen VELO en Die Haghe zijn echte derby’s, waarvan het resultaat niet te voorspellen is. En in de nacompetitie zijn het wedstrijden op zich, dus het zegt allemaal heel weinig.”

Doordeweeks

Dat in de nacompetitie uitgerekend Die Haghe weer de opponent is, daar zit Van der Geest niet mee. ,,Of ik blij ben met Die Haghe weer als tegenstander zo kort na elkaar? Ja, zeker weten. Nu heeft de KNVB deze wedstrijd helaas op een doordeweekse avond gepland. De nacompetitie behalen is voor VELO een mooi resultaat. Daar wil je je goed op kunnen voorbereiden en je wilt dat alle leden komen kijken. Dat is voor zowel VELO als Die Haghe erg jammer, want nu kan de (jongste) jeugd niet kijken naar deze spannende wedstrijd.”

Een belangrijke fase voor VELO in aansluiting op de competitie, met als inzet een plaats in de Vierde Divisie. Maar diverse spelers dreigen de Wateringse club te gaan verlaten. Hoe storend is dat zo vlak voor de nacompetitie. Kevin van der Geest: ,,We doen het bij VELO goed, dus trekken vooral de ‘betalende regioclubs’ aan onze spelers. Het mooie is, dat de spelers die vertrekken, juist enorm gedreven zijn.”

Kwaliteiten

VELO zou volgens trainer Van der Geest niet misstaan in de Vierde Divisie. Hij: ,,Onze voetballende kwaliteiten zijn niet minder dan veel regioteams in de Vierde Divisie. Dat hebben we laten zien in oefenwedstrijden en wedstrijden om de districtsbeker en het Haaglanden Voetbal Toernooi. We waren dit seizoen te jeugdig om voor het kampioenschap te kunnen gaan. Volgend seizoen is het een gemengde Vierde Divisie en ik denk dat wij ons met de zondagteams prima kunnen meten.”

Geschorst

VELO kwam – wat kaarten betreft – niet ongeschonden uit de strijd afgelopen zaterdag. Van der Geest: ,,Gino van de Water en Rick Das kregen een vijfde gele kaart en zijn hierdoor geschorst, maar we hebben een brede groep en kunnen dit prima opvangen.”

De winnaar van de ontmoeting vanavond tussen VELO en Die Haghe, moet komende zaterdag op bezoek bij SVZW. Wippolder start dan met een thuisduel tegen WNC.

Lees verder