Martin de Graaf (Ariston’80): ,,We willen graag, dus we gaan ervoor”

Ariston’80, als vierde geëindigd in de derde klasse C en een periodetitel op zak, mag deelnemen aan de nacompetitie, met als inzet een plek in de tweede klasse, een niveau, dat de studentenclub nog nooit heeft meegemaakt. De ploeg van trainer Martin de Graaf (foto) sloot de reguliere competitie in ieder geval doelpuntrijk af. Een 6-1 zege op plaatsgenoot DHL.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat trainer Martin de Graaf met een lekker gevoel die nacompetitie ingaat. Hij: ,,Inderdaad met een goed gevoel. We hebben geen druk en gaan onbevangen de nacompetitie in. Nu we deze prijs hebben gepakt (nog nooit pakte Ariston’80 een periodetitel in de derde klasse) gaan we er wel 100% voor en willen we ook zo ver mogelijk komen.”

Genoeg info

SVS, de tegenstander van vanavond in Capelle aan den IJssel, heeft die ploeg geheimen voor de Ariston’80-trainer? Martin de Graaf: ,,Ik heb in die 28 jaar dat ik trainer ben genoeg collega’s ontmoet, dus ik weet heel veel van SVS, zelfs van de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag. Deze info had ik zondagmiddag al beschikbaar.”

Beleving

Geen problemen om de studenten doordeweeks beschikbaar te hebben? De Graaf: ,,We trainen altijd op dinsdag- en donderdagavond met een zeer hoge trainingsopkomst, dus dat levert geen problemen op. Maar waarom denkt iedereen altijd, dat het bij de studenten anders is dan bij een andere vereniging? Ik train er nu vijf jaar, volgend seizoen voor mijn zesde seizoen, maar wij spelen al jaren derde klasse en het tweede speelt reserve eerste klasse. Er is echt wel een serieuze beleving bij Ariston’80 over voetbal spelen en trainingen.”

En dat is duidelijke taal. SVS kan ook de borst nat maken. De Graaf: ,,We zijn helemaal compleet behoudens de langere blessure van één speler. We willen graag, dus gaan we ervoor.”

Lees verder