Karim Rekik: ,,Wij zullen alles geven om trofee naar Sevilla te brengen”

De in Den Haag geboren Karim Rekik (foto) maakt deel uit van de uit 23 spelers bestaande selectie van Sevilla FC, die vanochtend vroeg naar Budapest is afgereisd. In de Púskas Arena in de Hongaarse hoofdstad neemt het team van de oud-jeugdspeler van Scheveningen en Feyenoord het woensdagavond in de UEFA Europa League-finale op tegen het AS Roma van José Maurinho.

Tekst: Peter Petit

Voorafgaand aan zijn vertrek had Karim Rekik (28) nog even tijd om met de Spaanse pers te praten. ,,Roma is een sterk team met een geweldige coach. Het wordt moeilijk, maar we zullen alles geven. Wij zijn heel slecht aan de competitie begonnen en hebben nu de kans om dit seizoen ongelooflijk af te sluiten door deze beker te winnen”.

De Haagse voetballer van Tunesische komaf sprak de hoop uit dat veel Sevillista’s woensdag naar Budapest komen om zijn team te ondersteunen. ,,Wij gaan alles geven om deze trofee naar Sevilla te brengen,” belooft Rekik de supporters van zijn team, dat twee maanden geleden nog met degradatie naar de tweede  divisie in Spanje flirtte.

(Foto: Orange Pictures) 

Lees verder