Flynth Westland Cup: FC ’s-Gravenzande finalist na zege op Maasdijk

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande de halve finale tegen vv Maasdijk in de strijd om de Flynth Westland Cup bij vv Naaldwijk. De eerste wedstrijd won Maasdijk met 2-1 van sv Honselersdijk en in de kwartfinale werd vv Naaldwijk in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-4 uitgeschakeld.

Tekst: Jan Hoogenraad      |      Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande won de eerste wedstrijd met 0-3 tegen SC Monster. In de kwartfinale was Verburch de tegenstander en die werd met 6-0 verslagen. De eerste halve finale is al gespeeld en ging tussen VELO en MVV’27, het werd 1-4. Deze avond moest dus de andere finalist bekend worden die het op moet nemen tegen MVV’27 op zaterdag 10 juni om 15.00 uur op sportpark de Hoge Bomen bij vv Naaldwijk.

Maasdijk had in de eerste helft niet veel in te brengen. Al in de derde minuut opende Roy van Beek de score na een voorzet vanaf de rechterkant: 1-0. Vier minuten later bracht hij de 2-0 stand op het scorebord. Na een schot van Angelo Zwirs, dat naast ging en een inzet van Nick Ruigrok, dat door de doelman naast werd getikt, maakte in de 23e minuut Roy van Beek zijn hattrick vol: 3-0. Vier minuten later stond er 4-0 op het scorebord. Op een pass van  Roy van Beek schoot Angelo Zwirs met een lobje de bal over Lars Veenman in het doel. Tien minuten voor rust bracht Stefan Bruijn na een goed lopende aanval de stand op 5-0. Maasdijk wist maar zelden echt gevaarlijk te worden, de beste mogelijkheid om wat terug te doen was voor Jack Gardien, maar hij schoot de bal recht in de handen van de ’s-Gravenzandse doelman Jurrian Jouvenaar.

Met een 5-0 voorsprong weet je dat de wedstrijd gespeeld is, maar de vraag was hoeveel doelpunten gaan er nog bij komen. Dat viel toch tegen, zeker gezien de hoeveelheid kansen en hoekschoppen die FC ’s-Gravenzande mocht nemen. Drie minuten na rust schoot Frank Broos de bal na een voorzet van Angelo Zwirs in het doel en in de 68e minuut deed hij dat nogmaals, maar nu na voorbereidend werk van Nick Ruijgrok. En daar bleef het bij. Gezien de kansen had de uitslag dus veel hoger kunnen en moeten zijn. Maasdijk, dat moet gezegd, bleef toch zoeken naar die ene tegentreffer om de spreekwoordelijke ’eer’ te redden. Jarno Frank was er zelfs enkele malen dichtbij, maar slaagde er niet in het af te maken. Het verschil in niveau was duidelijk zichtbaar en de gedachten van de Maasdijkers zullen wellicht meer bij de nacompetitie zijn geweest die zaterdag begint.

FC ’s-Gravenzande gaat op 10 juni met MVV’27 uitmaken wie dit jaar de Flynth Westland Cup in ontvangst mag nemen op het veld van organisator vv Naaldwijk.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Roy van Beek, Pascal Broch, Rick Boers, Yordi Klepke, Nick Ruigrok, Bram Sommeling, Daan van Unen, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Tyler Mulder, Kilian Berkhout, Frank Broos, Yuri Westhoff, Patrick Fonseca, Jorik Koppers, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen.

Spelersgroep vv Maasdijk:
Lars Veenman, Luuk van Beusichem, Daan Kaarsemaker, Bram Boers, Roy Zuidgeest, Senna Kortekaas, Gert van der Lee, Marcel Juursema, Dylen Dekker, Finn Tanke, Wouter Laan, Nikki Krouwer, Ro Rodenburg, Romano Kerkhf, Jarno Frank, Kevin van den Berg, Jack Gardien, René van der Lee, Roy Bruinen.

Scheidsrechter: Marcel Smit, assistenten Wim Roozeboom en Nick van den Bos.

Lees verder