Nacompetitie 2e/3e klasse: Wilhelmus overtuigend naar tweede ronde

Op Sportpark Westvliet was Wilhelmus in de eerste helft duidelijk de betere ploeg in het duel met FC Binnenmaas en ging met een comfortabele voorsprong de rust in. Na de thee kwam de zege niet meer in gevaar.

Tekst: Roland van der Linden

In de eerste helft was Wilhelmus heer een meester. Yuri Bruno opende de score voor de ploeg van trainer Ramon van Steekelenburg. FC Binnenmaas, dat op een elfde plaats eindigde in 2F, kreeg daarna een strafschop, maar doelman Philip Kooper (foto) liet zich niet passeren. De thuisploeg liep daarna weg naar een 3-0 ruststand door treffers van Nick Hendrikse en Mathijs Wartna.

Eerste stap

Tien minuten in de tweede helft was het duel definitief beslist. Brandon Poncin tekende voor de vierde treffer van Wilhelmus. Vlak voor het eindsignaal kreeg FC Binnenmaas opnieuw een strafschop. Deze keer was het wel raak, maar alleen nog van belang voor de statistieken: 4-1. Door de nederlaag degradeerden de bezoekers naar de derde klasse. Voor Wilhelmus de eerste stap op weg naar lijfsbehoud.  Meeuwenplaat is de volgende horde voor de Wespen.

Lees verder