Niels van Wingerden keert terug bij sv Honselersdijk

De voetbalcarrière van Niels van Wingerden begon in het plaatselijke dorp bij sv Honselersdijk in de F’jes (JO09). Na een verblijf bij de Feyenoord- en ADO Den Haag-jeugd, kwam hij terecht bij WestlandiaO21 en nu keert hij terug bij sv Honselersdijk.

Niels van Wingerden over zijn start bij de F-jes van sv Honselersdijk: ,,Mijn trainers waren Trudie van Giesen en Moek van der Meer.” Na twee seizoenen bij sv Honselersdijk werden zijn talenten al vroeg opgemerkt door de scouts van de huidige landskampioen Feyenoord. Hier beleefde Niels van Wingerden verschillende hoogtepunten zoals het spelen van buitenlandse toernooien, kampioenschappen en het winnen van de beker met de JO09. ,,Ik heb in deze periode training gehad van Gaston Tautment en Urich van Gobbel en speelde samen met huidige eerste elftal speler Antino Milambo.”

Ambitie

Na negen seizoenen verruilde Van Wingerden de Rotterdamse havenclub voor ADO Den Haag. Het eerste jaar werd vroegtijdig stopgezet door de pandemische omstandigheden en het tweede en tevens laatste seizoen verliep niet naar verwachting. Dit deed hem besluiten om afgelopen seizoen de overstap te maken naar Westlandia O21. ,,Mijn ambitie is om op een zo’n hoog mogelijk niveau te voetballen.” Deze ambitie gaat de 19-jarige rechtsback vanaf volgende seizoen samen najagen met zijn oude club sv Honselersdijk. Hiermee keert hij terug bij de vereniging waarbij zijn vader Thomas van Wingerden lid is van “De Club van Honsel” met zijn bedrijf VHE Honselersdijk. ,,Het familiebedrijf opgericht door mijn opa Jan van Wingerden, is gespecialiseerd in vloerverwijdering, vloerrenovatie en sloopwerken.” Op dit moment verkeert Niels van Wingerden in een tussenjaar en is werkzaam bij z’n vader. ,,Volgend schooljaar start ik met de HBO opleiding Commerciële Economie in Rotterdam.”

Bekenden

Bij de selectie van sv Honselersdijk komt hij verschillende bekenden tegen. ,,Ik heb met Steyn de Bruijn samengespeeld en ben bevriend met Luca van Zanten.” Van Wingerden heeft zich gespecialiseerd als rechtsback met als sterke eigenschappen één-tegen-één, snelheid en fysiek. Daarnaast doet hij graag mee met de aanval, overlapt en voetbalt graag vooruit.

De ambitieuze Niels van Wingerden heeft zin om te voetballen bij sv Honselersdijk en wil veel wedstrijden in het eerste elftal gaan spelen op een zo’n hoog mogelijk niveau. ,,Hoe hoger hoe beter, op termijn Vierde Divisie zou mooi zijn”, aldus de nieuwe aanwinst voor de Westlandse club.

 

Lees verder