W.I.K. kijkt terug op geslaagd veteranentoernooi

W.I.K.-veteranentoernooi 2023: Dat Willen Is Kunnen feitelijk betekent dat als iemand of een groep mensen iets wil bereiken, dat dit dan gewoon kan. Dit pinksterweekend is wederom bewezen dat een goede voorbereiding het halve werk is en dat willen inderdaad kunnen betekent – waar een wil is, is een weg.

Tekst: Rini Toet       |     Foto: Sandra Bol

De maandenlange voorbereiding voor het W.I.K.-veteranentoernooi heeft zijn vruchten afgeworpen. In ga in dit artikel geen namen noemen – stel je voor dat ik iemand vergeet. Uiteraard zijn er mensen die anderen op sleeptouw hebben genomen – maar dan heb je ook wat. Twintig overenthousiaste voetbalelftallen, inclusief aanhang – diverse geweldige sponsoren – de hele dag levende muziek – een hoempaband die de geweldige atmosfeer nog meer optimaliseerde – een groot aantal vrijwilligers die in de week voorafgaande aan ons megaevenement alle voorbereidingen tot in de puntjes hebben uitgewerkt – een buitenbar waar menig evenemententerrein jaloers op kan zijn – extra buitenmeubilair en parasols waar exclusieve strandtenten een puntje aan kunnen zuigen – voor meer dan honderd procent gemotiveerde barmensen die zich de hele dag volledig uit de naad hebben gewerkt – scheidsrechters die de wedstrijden buitengewoon goed hebben begeleid – ijskastvullers die de gratis geleverde koelwagen meer geopend en gesloten hebben dan drukbezette taxichauffeurs die hun klanten plaats laten nemen of uit de auto begeleiden – schoonmakers die de dag na het zonovergoten toernooi vanaf 7.00 uur in de ochtend de boel hebben schoongemaakt – mensen die de lege statiegeldvrije flessen in meerdere ritjes met de auto ergens in een glasbak hebben gedeponeerd, dit moeten haast wel meerdere glasbakken zijn geweest – een gratis geleverd aggregaat dat deze dagen efficiënt is ingezet – voetballers die zich sportief hebben gedragen – hoekvlaggen die deze week deels van nieuwe vlaggen zijn voorzien – een schilder die afgelopen week in zijn vrije uren daar waar noodzakelijk zijn deskundigheid op delen van ons clubgebouw botvierde – een glazenwasser die de afgelopen week de ramenpartijen schoon zeemde – kortom, alles maar dan ook echt alles is prefect verlopen.

Inderdaad een goede voorbereiding is het halve werk, als je iets doet moet je het goed doen en afspraak is afspraak. Al deze ingrediënten zijn door onze vrijwilligers waargemaakt – het perfecte plaatje. Wij kunnen trots zijn op elkaar.

Lees verder