Nacompetitie 1e klasse/4e divisie: VELO na strafschoppen naar tweede ronde

In de competitie hebben zowel VELO als Die Haghe een wedstrijd gewonnen dus de stand is gelijk. In de eerste ronde van de nacompetitie staan beide teams weer tegen over elkaar en de uitslag van deze wedstrijd is beslissend om door te gaan naar de tweede ronde van de nacompetitie.

Tekst: Louis de Letter       |      Foto’s: HMA-Fotografie

VELO begon gehavend aan deze wedstrijd met Gino van de Water en Rick Das met een schorsing langs de kant en ook Lars de Jong is al enkele weken niet inzetbaar vanwege een blessure. Twee teams die elkaars krachten kennen en twee trainers die een plan hebben om uiteindelijk toch de winst te pakken.

In verband met een mogelijke verlenging én strafschoppen moest worden uitgeweken naar een kunstgrasveld met verlichting, maar gelukkig hebben de vele toeschouwers langs de lijnen ook daar een plaats weten te vinden. Na het eerste fluitsignaal van het Brabantse arbitrale trio, scheidsrechter Marijn Pijnenburg en zijn KNVB-assistenten Stan van Doren en Brett van Ool, ging VELO voortvarend van start met na zo’n vijf minuten al het eerste doelpunt. Uit een vrije trap van Delano Vogel gaf Mike Das met een strakke kopbal doelman Justin van Look het nakijken: 1-0.

VELO kreeg daarna meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar Delano Vogel, Roderick Meinema, Ricky van Mierlo en Joey Kouters zagen hun doelpogingen stranden op de paal, naast of over het doel of Die Haghe-doelman Justin van Look was de reddende engel. Na zo’n half uur voetbal moest Mo Özdemir zich met een blessure laten vervangen door Rens de Vries.

In de laatste fase van de eerste helft kwam er wat meer druk van Die Haghe, maar de VELO-defensie stond goed en ook doelman Jari Puister stond zijn mannetje. Op slag van rust nog een kans voor Roderick Meinema die na een diepe bal alleen opstoomde richting het Die Haghe doel, maar zijn inzet ging voorlangs en verdween naast het doel. Hij raakte daarbij wel geblesseerd en moest ook afhaken met Abel Dries als vervanger.

In de tweede helft trok Die Haghe het spel meer naar zich toe en werd VELO teruggedrongen op eigen helft. Bij corners, genomen door de handige Noah Abid, kan de bal altijd een keer verkeerd vallen, maar VELO kon nog standhouden. Uit counters was VELO een paar keer gevaarlijk met twee doelkansen van Abel Dries, maar een eerste inzet werd gestopt door doelman Justin van Look en een kopbal, uit een vrije trap van Delano Vogel, ging net naast het doel. Rond de zeventigste minuut dan toch de gelijkmaker via Desley Koegler, die van dichtbij de bal strak in de kruising schoot, onhoudbaar voor Jari Puister: 1-1. Bij VELO werden de moegestreden Ricky van Mierlo en Tony van den IJssel vervangen door Vince van Egmond en Sietse Fidom. VELO kreeg in de tachtigste minuut een buitenkans om weer op voorsprong te komen, maar de strafschop, na een overtreding op Vince van Egmond, van Delano Vogel werd gestopt door doelman Justin van Look. Enkele corners van VELO in de slotfase bleven zonder resultaat, dus in de stand kwam geen verandering meer.

In de verlenging was duidelijk te merken dat de wedstrijd bij beide teams al veel energie had gekost met uitzondering van de invallers. Ook Kenan Schenkeveld kwam nog in het veld bij VELO, die nog wel de kracht had om er vol in te gaan. Die Haghe was wel meer aan de bal, maar de afronding liet te wensen over met bij VELO doelman Jari Puister als de betrouwbare en geroutineerde sluitpost. VELO kreeg ook nog wel doelkansen, maar Delano Vogel en Joey Kouters zagen hun inzet gestopt worden door de Die Haghe-doelman en Vince van Egmond schoot na een fraaie actie de bal in het zijnet.

Na de verlenging dus nog geen beslissing waarna strafschoppen moesten worden genomen om tot een winnaar te komen. Doelman Jari Puister stopte de eerste strafschop van Die Haghe, genomen door Desly Koegler, en VELO behaalde een 100% score via de strafschoppen van Kenan Schenkeveld, Irshan Jagbandhan, Delano Vogel, Mart Dubbeld en de beslissende van captain Jari Puister. Natuurlijk teleurstelling bij Die Haghe en bij VELO grote vreugde met het behalen van de tweede ronde van de nacompetitie.

Aanstaande zaterdag, 3 juni, gaat VELO de strijd aan met SVZW in Wierden (Overijssel). SVZW eindigde op de tweede plaats in de eerste klasse E op één punt achter de kampioen. In de voorbereiding speelde VELO tijdens het trainingsweekend een oefenwedstrijd tegen SVZW en verloor toen met 2-0. Dat waren andere tijden en in deze wedstrijd zal VELO er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.

Lees verder