‘Toptrainer’ Mourinho geeft slecht voorbeeld na afloop finale!

Mourinho, trainer van AS Roma, heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien, een trainer ook die slecht tegen zijn verlies kan. Hij liet dat na afloop van de finale niet alleen merken tijdens de persconferentie, maar ging ook nog eens tekeer tegen arbiter Taylor zelf in de parkeergarage (zie beeld onder).

AS Roma verloor de finale via strafschoppen. Dat Mourinho not amused was liet hij al blijken door weg te lopen van het veld en niet bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Daarnaast stak hij zijn mening over de arbitrale leiding tijdens de persconferentie niet onder stoelen of banken.

Discutabel

Aan Sky Sport liet hij weten: ,,We zijn fysiek doodmoe, maar ook mentaal doodmoe, omdat we het een onrechtvaardige nederlaag vinden met veel incidenten die discutabel zijn.” Om eraan toe te voegen: ,,We keren terug met het gevoel van onrechtvaardigheid. Het was een intense, mannelijke, levendige wedstrijd met een scheidsrechter die wel Spaans leek. Het was de hele tijd geel, geel, geel.”

Persconferentie

En op de persconferentie ging hij nog even door, meldt VI: ,,Aangezien Taylor zo’n geweldige scheidsrechter is, laten we hopen dat hij alleen in de Champions League zal fluiten volgend seizoen. En ik hoop dat hij zijn blunders alleen in de Champions League maakt en niet in de Europa League”, voegde hij er cynisch aan toe.

Parkeergarage

Nog verwerpelijker was zijn gedrag ver na de wedstrijd in de parkeergarage van het stadion, toen hij bij het vertrek van scheidsrechter Taylor nog eens meermalen van zijn ongenoegen liet blijken. Benieuwd of de UEFA hiertegen nog maatregelen gaat nemen! Mourinho is in ieder geval een slecht verliezer en zeker geen voorbeeld op dit gebied voor het trainersgilde.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder