Barbara Lorsheyd bij dertig speelsters voor voorbereiding WK

Bondscoach Andries Jonker heeft dertig speelsters uitgenodigd voor de voorbereiding op het WK deze zomer. Oranje begint op maandag 19 juni in Zeist aan het eerste trainingskamp in aanloop naar het mondiale eindtoernooi van komende zomer.

Tot die voorlopige selectie behoort ook weer ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd (foto). Tevens herbergt die voorlopige groep nog vier voormalige speelsters van de de Residentie-club: Lineth Beerensteyn (Juventus), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Renate Jansen (FC Twente) en Victoria Pelova (Arsenal). De uiteindelijke 23-koppige WK-selectie wordt op 30 juni bekend gemaakt.

Vrij

Bondscoach Andries Jonker op OnsOranje: ,,Alle speelsters krijgen in principe drie weken vrij. Doordat VfL Wolfsburg op zaterdag 3 juni de Champions League finale speelt beginnen Jill Roord en Lynn Wilms op 23 juni aan de voorbereiding. Dominique Janssen sluit op 27 juni aan. Lineth Beerensteyn speelt op zondag 4 juni de Italiaanse bekerfinale. Ook zij start op 27 juni de voorbereiding. Dit na overleg met de betrokken speelsters en hun coach. Door met een groep van 30 spelers te beginnen, kunnen we wel een volledige voorbereiding draaien.”

Uitzwaaiwedstrijd

Vanaf dinsdag 27 juni gaat de voorbereiding verder in het Limburgse Horst waar zal worden toegewerkt naar de uitzwaaiwedstrijd tegen België van zondag 2 juli. Die wordt gespeeld in het stadion van Roda JC en begint om 20.45 uur. Op 7 juli vertrekt Oranje naar Australië voor een pre-camp, waarna het op 18 juli doorreist naar Nieuw-Zeeland.

 

Lees verder