Nacompetitie 3e/4e Divisie: RKAVV begint met doelpuntloos gelijkspel bij AWC

RKAVV is de strijd om een ticket in de Derde Divisie begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen AWC. In Wijchen hadden de Leidschendammers het betere van het spel, maar leken beide ploegen zich nog niet volledig in de kaarten te willen laten kijken. Ondanks een aantal goede kansen werd er dus niet gescoord, waardoor zondag in Leidschendam de beslissing zal vallen.

Tekst: Jonas Bloemen

Op een fantastische grasmat betraden beide ploegen het veld met een Leidschendamse sfeeractie. Opvallend veel RKAVV-ers hadden donderdagmiddag de reis naar Gelderland gemaakt om RKAVV aan het werk te zien. Zij zagen een aftastende openingsfase. RKAVV en AWC, dat de eerste periode in de Vierde Divisie B had gewonnen, leken de eerste tien minuten vooral te benutten om elkaars speelwijze te ontdekken.

Solo

Hierna kreeg RKAVV de eerste kans van de wedstrijd. Na een fraaie solo van Dion Hooi ging hij de combinatie aan met Remco Overdevest, waarna Hooi mocht aanleggen voor een schot. Zijn inzet werd middels een tackle echter geblokt. Nog geen minuut later kreeg Overdevest (foto) zelf een nog grotere kans. Dit nadat Robin Steffens de aanvalsleider met een fraaie pass de diepte in had gestuurd. Overdevest wurmde zich voorbij het centrale duo om vervolgens al vallend tot een inzet te komen. Doelman Van der Groes bracht knap redding.

Automatismen

Bij vlagen speelde RKAVV heel goed positiespel. Het speelde zich met veel rust en automatismen uit onder de druk van AWC, dat vooral leek te loeren op een foutje in dat Leidschendamse positiespel. Die fouten kwamen er sporadisch, maar daaruit werden de gastheren wel tweemaal gevaarlijk. Eerst schoot Jorn Reuvers hoog over en tien minuten voor rust kwam Bas Brussaard dicht bij het RKAVV-doel, maar kon hij uiteindelijk niet tot een schot komen.

Voorlangs

Ook na rust was het RKAVV dat het spel maakte. Toch duurde het een klein kwartier voordat het weer tot een echte kans kwam. Remco Overdevest werd opnieuw gelanceerd door Robin Steffens, waarna Overdevest oog in oog met doelman Van der Groes kwam te staan. Ook nu stuitte de RKAVV-spits op de goalie, die daarmee een tegentreffer voorkwam. Twee minuten later was Tristan Croes dicht bij een Leidschendams doelpunt. Hij draaide zich op kracht weg, maar schoot daarna voorlangs. Diezelfde Croes was even later wederom gevaarlijk. Vanaf eigen helft probeerde hij de bal over de doelman heen te schieten. Zijn pegel vloog maar nét over en belandde op het dak van het doel.

Daarna volgde een korte fase waarbij AWC wat meer bij het doel van RKAVV kwam, maar verder dan een aantal geblokte schoten kwam de ploeg uit Wijchen niet. De slotfase speelde zich dan weer voornamelijk af op de helft van AWC. Beide ploegen namen in dat laatste deel echter geen risico meer en dus vielen er geen doelpunten.

Zondag ontvangt RKAVV AWC. Om 14.00 uur wordt er op de Kastelenring in Leidschendam afgetrapt. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale van de nacompetitie.

Lees verder