Richard Douw stopt alsnog na overleg bij sv Houtwijk

Richard Douw (foto) zou aanvankelijk na dit seizoen stoppen bij sv Houtwijk. Toch kwam hij later op dat besluit terug, maar nu is de breuk toch definitief. Douw blijft niet actief bij sv Houtwijk.

Douw tegenover Haaglanden Voetbal: ,,Het klopt dat ik gestopt ben. Daar zijn meerdere redenen voor, die ik heb besproken met het bestuur. Over de inhoud daarvan hebben we afgesproken, dat we dat intern houden.”

,,Dat lijkt me ook wel netjes na een dienstverband van vier seizoenen”, gaat Douw verder. ,,Ik kan wel zeggen dat dit initiatief vanuit mijn kant gekomen is en dat het bestuur begrip heeft getoond voor mijn besluit en ermee heeft ingestemd en mij heel veel succes wenst in de toekomst. Ik wens sv Houtwijk ook veel succes in de nacompetitie en het de verdere toekomst. Voor nu even rust en hier en daar een wedstrijdje kijken, en daarna zien we wel weer wat de toekomst brengt.”

Voorgeschiedenis

Richard Douw had eerder in een vroeg stadium al aangegeven na dit seizoen te stoppen bij sv Houtwijk als hoofdtrainer. De club leek voor het komende seizoen rond te zijn met Wim Baggerman als nieuwe trainer. Toen Baggerman alsnog afhaakte, benaderde de club alsnog Richard Douw met het verzoek door te gaan. Dat leek succesvol, toekomstplannen werden gesmeed, maar om, hem moverende redenen heeft Douw alsnog afgezien van een vervolg van zijn trainersactiviteiten bij de club.

 

Lees verder