Nacompetitie zaterdag 2e/3e klasse: Meeuwenplaat tweede obstakel voor Wilhelmus

Na de zege op FC Binnenmaas moet Wilhelmus nu gaan proberen om Meeuwenplaat ook aan de zegekar te binden. Voor Verburch staat een treffen met CWO op het programma en in Hoek van Holland neemt HVC’10 het op tegen streekgenoot Lyra.

Tekst: Roland van der Linden

Verburch – CWO

CWO maakte in de eerste ronde een einde aan de promotiedroom van Duindorp sv. Nu zijn de Vlaardingers, die in de tweede klasse uitkwamen, de tegenstander van Verburch. De Poeldijkers waren vrijgesteld in de eerste ronde als hoogstgeplaatste periodekampioen van 3B.

Zwarte Pijl – Ariston’80

In de 3e klasse C kwamen Zwarte Pijl en de Delftse studenten elkaar ook al tegen. De Rotterdammers waren in het uitduel nipt de bovenliggende partij met 0-1. In het uitduel had Ariston’80 al eerder in het seizoen wel een punt overgehouden aan de tweestrijd. Nu staan de ploegen weer tegenover elkaar in het strijdperk met als inzet een plaats in de derde ronde.

Martin de Graaf, trainer Ariston’80: ,,We hebben afgelopen dinsdag veel aan vertrouwen gewonnen en we hebben een goed gevoel op zich. De spelers zijn zeker met de wedstrijd bezig en zijn er klaar voor, ze ogen in ieder geval gretig.”

Tegenstander Zwarte Pijl is geen onbekende. ,,Zwarte Pijl zat natuurlijk bij ons de reguliere competitie dus we hebben de ploeg al tweemaal gehad, dus we weten waar we ze kunnen pakken en vooral wat we niet moeten doen. Vanuit Zwarte Pijl staat er veel meer druk op dan dat bij ons het geval is en ik ben benieuwd hoe die ploeg hiermee omgaat. Zij moeten en wij hoeven niet.” Ariston’80 mist Sebastiaan Emmen, die afgelopen dinsdag uitviel met een hamstringblessure, maar daarentegen is Jakob Joos weer beschikbaar.

ESTO – Blauw-Zwart

ESTO en Blauw-Zwart hoefden niet in de eerste ronde in actie te komen. Voor de Wassenaarse formatie zal de thuisclub een zware kluif zijn. ESTO eindigde wel op een negende plaats in 2D, maar het verschil met nummer vier EMM’21 bedroeg maar twee punten. De wedstrijd in Bodegraven vangt aan om half drie.

HVC’10 – Lyra

In Hoek van Holland staat een fraai affiche op het programma. HVC’10, dat met een negende plaats net tekortkwam voor handhaving in de tweede klasse, mag proberen om streekgenoot Lyra de voet dwars te zetten. De derdeklasser uit De Lier eindigde op derde plaats in 3B op ruime achterstand op kampioen Sportclub Monster. Trainer Pim van der Hoorn (foto), die naar sv Honselersdijk vertrekt, zou graag met een promotie afscheid nemen van Lyra.

Wilhelmus – Meeuwenplaat

De Voorburgers waren in de eerste ronde een maatje te groot voor FC Binnenmaas in een uitduel. Nu mag het team van vertrekkend trainer Ramon van Steekelenburg het thuis opnemen tegen Meeuwenplaat, dat afgelopen seizoen in 3D uitkwam en als derde eindigde.

Hillegersberg – DSVP

DSVP moet op bezoek bij Hillegersberg. Voor de club uit Pijnacker is het de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Ook tegenstander Hillegersberg hoefde nog niet in actie te komen. De thuisclub eindigde in 2F op een negende plaats.

 

Lees verder