Kevin van der Geest (VELO): ,,De ploeg is hongerig en leeft naar het duel toe”

VELO rekende afgelopen dinsdag na veel inspanning uiteindelijk af met Die Haghe. Nadat het duel in de nacompetitie van negentig minuten in 1-1 was geëindigd, volgde er een verlenging. Die bracht ook geen winnaar, waarna VELO uiteindelijk de strijd won vanaf de stip. Nu wacht SVZW uit.

Tekst: Ton Beije

En dat betekent, dat VELO nu in de tweede ronde mag uitkomen met als uiteindelijke inzet een plaats in de Vierde Divisie. Voor dat duel in die tweede ronde moet de Wateringse ploeg wel enkele uren de bus in, het speelt in Wierden tegen SVZW. In de voorbereiding op dit seizoen oefende VELO al eens tegen die club en verloor toen, dat oefenpotje met 2-0. Nu een mooie kans om revanche te nemen.

Klaar

VELO lijkt klaar voor die titanenstrijd. Trainer Kevin van der Geest (foto): ,,Zeker weten. De ploeg is hongerig en leeft naar de wedstrijd toe.” Door die oefenwedstrijd vroeg in het seizoen kent Van der Geest de tegenstander een beetje. ,,Uit die wedstrijd in augustus vorig jaar, herinneren wij de tegenstander als een goed team met veel kwaliteit en vooral heel volwassen.”

Vorm

Wat voor wedstrijd verwacht Van der Geest, die zich en zijn ploeg gesteund weten door een volle bus met supporters? Hij: ,,Je weet nooit hoe het loopt als het om een knock-out wedstrijd gaat. Het gaat ook om de vorm van de dag.” VELO heeft de pech dat het drie spelers moet missen vanwege blessures: Roderick Meinema, Mo Ozdemir en Lars de Jong.

Het duel in Wierden vangt aan om 14.30 uur. Later volgt op deze website een verslag van het duel, compleet met foto’s van onze fotograaf ter plaatse.

Lees verder