Mark Moen (Wippolder): ,,We gaan weer uit van eigen kracht”

Wippolder heeft een knap seizoen achter de rug in de sterk bezette eerste klasse B. In haar eerste seizoen in het zaterdagvoetbal, als debutant in de eerste klasse, werd knap een plek in de nacompetitie veiliggesteld. Zaterdag begint dat avontuur met een thuiswedstrijd tegen WNC.

Tekst: Ton Beije

Wippolder zo graag het karwei dit seizoen afmaken met een promotie naar de Vierde Divisie. Trainer Mark Moen (foto) heeft er een goed gevoel over. ,,Wij zijn klaar voor zaterdag. Met de mooie tweede plek hebben wij na het kampioenschap van vorig jaar ook dit seizoen een mooie prestatie geleverd. Nacompetitiewedstrijden zijn wedstrijden op zich, maar wij hebben de afgelopen twee jaar meerdere malen tegen divisieploegen gespeeld voor de beker of in een oefenpartij en hebben goede resultaten gehaald.”

Navraag

Helemaal vreemd is tegenstander WNC niet voor de Wippolder-trainer. Moen: ,,Ik heb wat navraag gedaan bij bevriende collega-trainers en in combinatie met wat beelden, heb ik daar een korte analyse van gemaakt. Desalniettemin gaan wij altijd van eigen kracht uit en heb ik het volste vertrouwen in deze goede groep spelers. Van nummer één tot achttien is eenieder zich ervan bewust, dat we wederom herinneringen aan het maken zijn. Voor de speler zelf, voor het team, voor de staf en voor de club Wippolder zijn dit de momenten waarvoor je het doet. Spelen om jezelf beter te maken en spelen voor de prijzen.”

Complete groep

Moen over het komende duel: ,,Ik verwacht een wedstrijd met twee ploegen die spelen om te winnen. WNC zal zich moeten herstellen van een slechte laatste periode en voor ons is alles goed. Als je eenmaal zo ver bent gekomen, wil je echter meer dus daar gaan wij voor.” Moen kan dat doen met een nagenoeg complete ploeg. ,,Dat is eerder dit seizoen wel eens anders geweest, maar daar heeft elke trainer een bepaalde periode wel mee te maken.” Guy Muller, Yannick Prade en Casper Spaan zijn er in ieder geval niet bij (in de selectie), want zij zijn al langer geblesseerd, maar zullen in het begin van het nieuwe seizoen weer aanhaken.

Op sportpark De Pauwmolen klinkt zaterdag om half drie het beginsignaal. Uiteraard later ook van dat duel een verslag met de nodige foto’s op deze website.

 

Lees verder