Ekrem Kahy (HBS): ,,Compliment voor de ploeg en ook onze supporters”

HBS heeft het eerste duel van de nacompetitie erop zitten. De formatie van trainer Ekrem Kahya (foto) speelde donderdagavond op sportpark Craeyenhout met 2-2 gelijk tegen Derde Divisionist JOS watergraafsmeer. De ‘Kraaien’ werkten een 0-2 achterstand knap weg.

Tekst: Ton Beije

Ekrem Kahya over dat duel tegen JOS Watergraafsmeer: ,,Een wedstrijd tegen een ervaren, geslepen ploeg, die echt loert op kansen met zeer snelle aanvallers. İk ben wel erg trots op de veerkracht en mentale weerbaarheid die het team heeft laten zien na de wat knullige en onnodige tegendoelpunten. En zeker blij ben ik met het feit dat we in ieder geval nog een gelijkspel hebben weten te behalen.”

HBS kreeg ook in de eerste helft wat mogelijkheden, maar was niet effectief in het afmaken. Kahya: ,,Ik denk dat je een heel andere wedstrijd krijgt, wanneer je op voorsprong komt. Maar dat lukte niet, maar we hebben op alle mogelijke manieren getracht de muur te slechten.”

Omzettingen

,,Na de 0-2 hebben we wat omzettingen gedaan, maar moesten we natuurlijk wel waken voor snelle tegenstoten en ook daarin alle complimenten voor het team over de manier waarop ze dat hebben ingevuld en uitgevoerd. Het is niet zo makkelijk om met zoveel ruimte in je rug met heel veel druk naar voren te blijven spelen”, aldus de HBS-trainer.

Compliment

Het gelijke spel van 2-2 was uiteindelijk terecht. Kahya: ,,Meer dan terecht. De 2-2 die viel eigenlijk al eerder, maar werd onterecht afgefloten. We bleven erin geloven en moet daarin de ploeg wederom een compliment maken alsook de supporters achter het doel, die ook een drive waren voor het team en erin bleven geloven. Dus ook dank daarvoor. Zondag beginnen we weer dus gewoon op nul en gaan we proberen die wedstrijd te winnen.”

Slagvaardiger

Wat verwacht hij zondag voor wedstrijd? Kahya: ,,Ik denk niet zo heel veel verschil met donderdagavond. Zij zullen weer snel proberen uit te breken en wij moeten voorkomen dat we de fouten maken zoals in de thuiswedstrijd bij de tegengoals, want los van die twee goals heeft JOS verder geen kansen gehad. Wij moeten wat slagvaardiger worden in de kansen die wij krijgen. We hebben er alle vertrouwen in.”

 

Lees verder