Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Kans om door te gaan”

Met een schitterend schot in de laatste minuut tegen Hoogeveen schoot Tom Plezier RKAVV de nacompetitie in. Afgelopen donderdag was AWC uit en in Wijchen (Gelderland) de eerste tegenstander op weg naar promotie naar de Derde Divisie. Na de 0-0 en een goed resultaat aanstaande zondag wordt de volgende tegenstander Baronie (Breda) of Juliana’31 (Malden).

Tekst: Pieter Donath

sv AWC uit Wijchen is een fusieclub. Alverna Wijchen Combinatie (AWC) begon de competitie in de Vierde Divisie B zeer goed en won de eerste periode. Na de winterstop werd minder gepresteerd en in de eindstand werd de negende plaats bereikt met 45 punten uit 30 wedstrijden. Ter vergelijk: RKAVV werd tweede in de eindstand met 61 punten uit ook 30 wedstrijden.

Spanning

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) zegt over de wedstrijden tegen sv AWC: ,,Toen de kans op de titel verkeken was wisten we dat we voor de herkansing wilden in de nacompetitie. Dat is met de overwinning op Hoogeveen gelukkig gelukt. We moeten aan de bak tegen goede tegenstanders met de daarbij horende spanning.”

Kans

Afgelopen donderdag werd gespeeld op een schitterend natuurgrasveld. RKAVV had vaker een overwicht en kreeg kansen via Dion Hooi, Remco Overdevest en Tristan Croes. Na een zeer korte herstelperiode van twee dagen moet aanstaande zondag de return worden gespeeld. Maurizio Ceccucci was daar vorig seizoen al kritisch over, maar geeft zijn ploeg een goede kans om de volgende ronde op weg naar promotie richting Derde Divisie te bereiken.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd van donderdagavond en hoe was de voorbereiding?

,,We kunnen leven met een gelijkspel. Het was een zwaar potje, waarin wij de grootste kans kregen (Remco één-op-één met de keeper). Wij zijn om 16.00 uur vertrokken en waren rond 01.00 uur terug. Het was wel een aparte voorbereiding.”

Is iedereen fit om zondag te spelen?

,,Er zijn een paar spelers met wat pijntjes, die vandaag (vrijdag – red.) door de medische staf behandeld worden. We wachten af of ze inzetbaar zijn.”

Wat voor wedstrijd verwacht je zondag en hoe schat je de kans in om door te gaan naar volgende ronde?

,,Ik zie zeker kansen om door te gaan. AWC heeft een goede en fysiek sterke ploeg met een paar spelers die voetballend er bovenuit springen. Het wordt een zware wedstrijd, maar wij zien het met vertrouwen tegemoet.”

Lees verder