OFC trekt zich terug uit zondagvoetbal

OFC, dat dit seizoen als laatste is geëindigd in de Tweede Divisie – en dus degradeerde naar de Derde Divisie – heeft zich inmiddels teruggetrokken uit het zondagvoetbal en zal dus niet in de Derde Divisie gaan spelen.

OFC staat bekend als een zondagvereniging. Door de jaren heen met vele goede trainers als Ale van der Zee, Imdat Ilguy, Rinus Israël, Roy van der Mije, Eric Heerings, Yuri Rose en Pieter Mulders. Maar ook een flink aantal spelers heeft een positieve bijdrage geleverd. Zij hebben er mede voor gezorgd, dat de club uiteindelijk in de Tweede Divisie uitkwam. Dit echter van korte duur, want dit seizoen was de degradatie naar de Derde Divisie een feit.

Zwaar

De laatste seizoenen waren zwaar voor de spelers, staf, vrijwilligers en het bestuur. Vele factoren hebben ervoor gezorgd, dat de club het moeilijke besluit moest nemen om niet verder te gaan met de zondagselectie. Aan de KNVB is inmiddels gemeld, dat OFC geen eerste team op zondag zal inschrijven voor komend seizoen. Hierdoor wordt get zaterdagteam het vlaggenschip van OFC. Die ploeg speelt de komende weken voor lijfsbehoud in de derde klasse.

Naast trainer Pieter Mulders van de zondagploeg, vertrekt ook een grot aantal spelers bij OFC.

Lees verder