Nacompetitie zaterdag 4e/5e klasse: Degradatie voor VCS en RAS na nederlagen

Quick was in het uitduel bij VCS duidelijk de betere ploeg. De formatie van trainer Benny Oosterwijk veroordeelde VCS door een forse zege tot degradatie naar de vijfde klasse. RAS was hetzelfde lot beschoren. KSD-Marine was na strafschoppen net de betere ploeg.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Rob Römer & Eva Swüste

VCS – Quick (za)

Vlak na het beginsignaal viel al de openingstreffer. Bas Paardekooper kopte de bal in de verre hoek en bracht de 0-1 op het bord. Na een half uur spelen leverde een vrije trap van Kees Noorman een rake kopbal van Jeppe Koster op: 0-2. De vreugde was van korte duur. Vijf minuten later kwam VCS terug tot 1-2. Quick rechtte de rug en liep nog voor rust weg naar 1-4. Noah Munier schoot vanaf elf meter de 1-3 binnen en de vierde treffer kwam op naam van Bas Paardekooper. (Foto’s VCS-Quick: Eva Swüste)

In de tweede helft bouwde Quick haar voorsprong verder uit. Na de 1-5 van Kees Noorman kon VCS nog terugkomen tot 2-5. Jeppe Koster en Kees Noorman zorgden uiteindelijk voor een 2-7 eindstand. Quick (H) mag nog steeds hopen op promotie, voor VCS betekende de nederlaag degradatie.

RAS– KSD-Marine

RAS en KSD Marine eindigden in hun vierde klasse op de elfde positie en troffen elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie. KSD Marine bouwde in de eerste helft een 0-2 voorsprong op door treffers van Romano Charité en Jacco Wevers. Vlak voor rust kwam RAS terug in het duel door een treffer van Mucahit Torun. (Foto’s RAS-KSD Marine: Rob Römer)

Na de thee zette RAS goed door en kwam op een 3-2 voorsprong. Een afstandsschot van Edwin Sintim leverde de gelijkmaker op, waarna Redouan Baouch de 3-2 voor zijn rekening nam. Uit een rake kopbal van Roan van Baaren kwam KSD-Marine langszij: 3-3.

In de verlenging kreeg RAS een aantal kansen, maar treffers bleven uit. In de beslissende strafschoppenserie misten Daniq Baltazar en Stephen Agei namens en RAS en bereikte de formatie van trainer Henk Baggerman de volgende ronde van de nacompetitie.

 

Lees verder