Nacompetitie 3e/4e klasse: Laakkwartier en BMT door, degradatie VDL

Het was een ware thriller tussen Laakkwartier en vierdeklasser SJZ uit Zoeterwoude. In totaal tien treffers, waarvan Laakkwartier er zes scoorde. BMT won de strafschoppenserie bij VDL, dat hierdoor degradeert.

Tekst: Hans Kulk           |       Foto’s: Aad van der Knaap

Laakkwartier – SJZ

Een ware thriller aan de Jan van Beersstraat zaterdagmiddag. Derdeklasser Laakkwartier versus vierdeklasser SJZ uit Zoeterwoude. Met in de hoofdrol Sjaak Polak, die ervoor moet zorgen dat de club van zijn oom Bram Poons voor de derde klasse behouden blijft. Goed nieuws, de eerste hindernis is genomen. Al ging dat niet gemakkelijk.

‘Lakwa’ nam een 1-0 voorsprong door Timon Nunez, maar voordat er voor het rustsignaal werd geblazen, hadden de bezoekers het duel volledig in handen genomen: 1-3. Met Polak aan boord als tijdelijke trainer van de derdeklasser is een wedstrijd zoals deze natuurlijk nog lang niet verloren, opgeven zal de oud-coach van de ADO Den Haag Vrouwen namelijk nooit. De vreugde na de 2-3 van Carston Martijn was echt kort maar krachtig, aangezien SJZ het verschil direct weer op twee bracht: 2-4.

Zou het dan toch misgaan voor de ploeg van Polak? Zou de Haagse volksclub degraderen naar de vierde klasse? Het antwoord is nee. ‘Lakwa’ knokte zich volledig terug in het duel. Carston Martijn scoorde de 3-4 voor de thuisploeg gevolgd door de 4-4 van Hamza Boukhari. En nog was de koek niet op aan de Jan van Beersstraat. Broer Karam Boukhari bracht de supporters van Laakkwartier in extase door de 5-4 op het scorebord te zetten. Het slotakkoord was voor Carston Martijn. Met zijn derde treffer van de middag schoot hij de thuisploeg definitief in veilige haven: 6-4.

De eerste hindernis is dus genomen, nog twee te gaan. Komend weekend reizen Polak en consorten af naar ’s-Gravendeel, dat als tweede eindigde in de vierde klasse F.  Komen de rood-zwart geblokten op matchpoint of eindigt de droom, handhaving in de derde klasse, alsnog in een nachtmerrie? Volgende week zaterdagmiddag weten wij meer.

VDL – BMT

Ook in Maassluis een duel met alles erop en eraan. Derdeklasser en ‘Houdini-specialist’ VDL versus het in de vierde klasse spelende BMT.

De thuisclub had in de laatste competitiewedstrijden op wonderbaarlijke wijze directe degradatie afgewend en zag het duel tegen BMT dan ook positief tegemoet. Met een 1-0 voorsprong na 45 minuten voetbal, leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor VDL.

Veerkracht

Toch kantelde het duel na rust in het voordeel van BMT, dat door doelpunten van Furkan Eren en Bayram Akyon keihard toesloeg: 1-2. Ook nu toonde VDL veerkracht. In de slotminuut van de wedstrijd kwam de ploeg van de vertrekkende Henk Salari alsnog langszij: 2-2. Ook de verlenging zorgde voor spektakel. Tweemaal (3-2 en 4-3) kwam de thuisploeg op voorsprong, maar beide keren kwam BMT weer op gelijke hoogte. Faruk Karadag (3-3) en Furkan Eren (4-4) scoorden. De noodzakelijk geworden strafschoppenserie werd een prooi voor de bezoekers uit Den Haag. Doordat doelman Dogukan Boyla een strafschop stopte, speelt BMT in de volgende ronde een uitduel bij sv Houtwijk en is promotie naar de derde klasse nog altijd mogelijk. VDL daarentegen degradeert uiteindelijk toch naar de vierde klasse.

 

Lees verder