Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: FC Zoetermeer en Stompwijk’92 naar tweede ronde

Voor Maasdijk kwam een eind aan de hoop om te promoveren na een nederlaag tegen Stompwijk’92. FC Zoetermeer mag ook nog steeds dromen van een plek in de derde klasse. OHVV werd in een uitduel verslagen.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Eric de Wit

OHVV – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer startte niet scherp aan het duel met OHVV. De thuisploeg uit Oudenhoorn kwam al na drie minuten op voorsprong. Met een goede collectieve prestatie kon FC Zoetermeer de stand weer gelijktrekken uit een terechte strafschop. Na het neerhalen van Ian Jansen kon Jessy Vermeer vanaf elfmeter binnenschieten: 1-1. (Foto hieronder: Robert Bakker)

Djamil El Messaoudi kreeg voor rust nog een aantal kansen op een treffer, maar de stand bleef 1-1. In de tweede helft was FC Zoetermeer nog steeds de betere ploeg. Een voorzet van Roald Houterman werd door de keeper van OHVV losgelaten. Jonas van den Hemel profiteerde en tekende voor de 1-2. De thuisploeg speelde daarna alleen de lange bal en kon het tij niet meer keren. FC Zoetermeer stuit nu op IJVV De Zwervers.

Stompwijk’92 – Maasdijk

Door de overwinning dit weekend op Maasdijk is Stompwijk’92 door naar de volgende ronde in de nacompetitie. De derdeklasser had het de eerste twintig minuten van de wedstrijd nog lastig tegen de Westlanders. Na zeven minuten spelen het eerste gevaarlijke schot van Dylan Dekker van Maasdijk. Na ruim twintig minuten spelen kreeg de thuisploeg meer vat op de wedstrijd en kwam het hierdoor in de 35e minuut op een 1-0 voorsprong nadat Lorenzo Korte door een pass uit de verdediging vrij voor doelman Lars Veenman kwam en goed afrondde.

Met nog een kwartier te spelen in het tweede bedrijf scoorde Nick Ammerlaan de tweede thuistreffer en dacht de ploeg van trainer Erik van Manen meer lucht te krijgen: 2-0. Maasdijk bleef aandringen en had pech toen een schot van Kevin van den Berg op het aluminium belandde. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Robin van der Ende dan toch de aansluitende treffer voor Maasdijk: 2-1.

Even werd het nog spannend, maar kort voor het einde van de reguliere speeltijd schoot invaller Kite Beuvink op het doel. De bal spatte via de onderkant lat het veld weer in maar de assistent-scheidsrechter had goed waargenomen dat de bal achter de lijn terecht was gekomen, waarna arbiter Danny Kaijen het doelpunt toekende en Stompwijk ’92 een aantal minuten later als terechte winnaar van het veld stapte: 3-1.

Lees verder