Nacompetitie 3e/4e klasse: Te Werve heeft verlenging nodig om verder te gaan

Dankzij een 3-2 zege heeft derdeklasser Te Werve zich ten koste van Rohda’76 geplaatst voor de tweede ronde van de zaterdag nacompetitie. De Rijswijkse ploeg onder leiding van hoofdcoach Huib van Oostrom Soede had overigens wel een verlenging nodig om dit jonge, maar bepaald geen sterke indruk makende team, met een nederlaag terug te sturen naar Bodegraven. Vredenburch redde het weer niet tegen ‘angstgegner’ FC Maense.

Tekst: Peter Petit         |         Foto’s: Sander de Hollander

Te Werve – Rohda’76

Zoals het gehele seizoen al het geval was, ontbrak het het Rijswijkse team aan scorend vermogen, de zege had voor de Rijswijkers veel hoger uit moeten vallen, vond na afloop ook coach Van Oostrom Soede. Uit een analyse wist de Rijswijkse trainer dat Rohda’76 ‘hoog’ zou gaan spelen, met als resultaat dat de thuisploeg vooral met lange ballen probeerde de vijandelijke defensie uiteen te scheuren. Dat lukte in de dertiende minuut dankzij Ismail Benhammouch, in één van de weinige opwindende momenten in een saaie eerste helft.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de stand was alweer gelijk. Uit een dood spelmoment scoorde aanvoerder Mitchell van Waveren van Rohda’76  de gelijkmaker: 1-1. Het kijkspel was nu veel aantrekkelijker dan in de eerste periode, de gasten hielden met kunst-en vliegwerk hun doel schoon, maar in de 65e minuut was het toch raak toen de ingevallen Kaz van Oostrom Soede de 2-1 produceerde uit een uitstekend genomen corner van Soufyan el Mourabit.

Maar niet veel later ging het weer mis bij een dood spelmoment en weer was het één van de lange jongens van Rohda’76, Wessel Sterk, die profiteerde van het niet goed dekken van de Te Werve-defensie: 2-2. Te Werve had zich vervolgens alle kostbare inspanning van een verlenging met de nodige krampgevallen kunnen besparen door de vele kansen, die er in de slotfase nog kwamen, te benutten, maar zoals het hele seizoen het geval was, zelfs de simpelste mogelijkheden waren niet besteed aan de Rijswijkse voorwaartsen.

De beslissing in deze p/d-wedstrijd viel pas in de veertiende minuut van de verlenging toen de mee opgekomen Wassim Oufrighe een schitterende voorzet vanaf links gaf waar Amine Ulgazi wel raad mee wist, waarmee hij zich kroonde tot matchwinner van dit duel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zwammerdam op het programma en Van Oostrom Soede hoopt alleen maar dat zijn spelers de extreme vermoeienissen van deze wedstrijd dan alweer te boven zijn. De spelers waren absoluut niet gewend de 120 minuten vol te maken.

De assistent-coach van Zwammerdam was al op de volgepakte tribune aanwezig om zijn analyse te maken voor komende zaterdag, ook technisch manager Dennis Young was aanwezig, maar een nieuwe aanwinst voor zijn huidige club DHC was in dit van beide kanten matige duel in geen velden of wegen te bekennen. Rest nog te melden dat het een wedstrijd was, waarin respect voor de tegenstander centraal stond, onder prima leiding van de rustig acterende scheidsrechter Remco Lochtenberg uit Sassenheim. We hebben de laatste weken in 4D wel eens minder sportieve wedstrijden gezien.

FC Maense – Vredenburch

Vredenburch redde het weer niet tegen ‘angstgegner’ FC Maense. Net als afgelopen seizoen vond Vredenburch ook dit jaar weer in de play-offs haar Waterloo tegen het Rotterdamse FC Maense. Kreeg Vredenburch in 2022 in de groepsfinale nog met 0-5 een pak slag, nu werd het slechts 2-1 voor de van oorsprong Kaapverdiaanse vereniging. Hoe dan ook, het seizoen zit erop voor de Rijswijkers, de spelers kunnen op vakantie in de wetenschap dat ze ook volgend seizoen in de vierde klas spelen. Hoofdcoach Remco Torken kan terugzien op een in alle opzichten geslaagd debuutseizoen bij de club van het Julialaantje.

 

Lees verder