Nacompetitie zaterdag 2e/3e klasse: Seizoen voorbij voor Ariston’80, DSVP en Blauw-Zwart

In de race om een plaats in de tweede klasse leed Blauw-Zwart een nederlaag bij ESTO. Ook voor DSVP en Ariston’80 kwam een eind aan de promotiedroom. Ariston’80 ging onderuit bij competitiegenoot Zwarte Pijl na strafschoppen en DSVP werd door Hillegersberg aan de zegekar gebonden.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Johan Sepers

Zwarte Pijl – Ariston’80

Ariston’80 speelde een doelpuntrijk duel tegen Zwarte Pijl, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. In de eerste helft scoorden beide teams één treffer. Stijn Franke opende de score voor de studenten, waarna de thuisclub op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft bracht Koen van Wel Ariston’80 op voorsprong, maar vervolgens was Zwarte Pijl twee keer trefzeker. Sam Randeraad mocht twee keer aanleggen voor een strafschop en was evenzoveel keer trefzeker.

Tussendoor scoorde Zwarte Pijl ook een treffer. De 4-4 was ook de eindstand na negentig minuten. In de verlenging nam Ariston’80 de leiding door een doelpunt van Thom Spelt, maar kon de winst niet over de streep trekken. Zwarte Pijl, dat in het duel drie rode kaarten kreeg, waarvan één voor een wisselspeler kon toch nog de 5-5 aantekenen.

De Rotterdammers wonnen de strafschoppenserie met 5-3. Het duel eindigde in mineur. Gedurende het duel was er veel intimidatie gericht op Ariston’80, de ploeg van trainer Martin de Graaf, door spelers en begeleiding van de thuisclub. Het arbitrale trio vertrok onder politiebegeleiding van het veld het terrein af.

ESTO – Blauw-Zwart

Na een kwartier spelen opende ESTO de score in het duel tegen de Wassenaarders. Na de drinkpauze in de 22e minuut kantelde het duel en was Blauw-Zwart, dat meer grip op de thuisclub kreeg, in het voordeel. Na een aantal gemiste kansen kreeg de equipe van trainer Alan Campfens een strafschop na het onderuithalen van Illias Assabahn. Bastiaan Hendrikse was trefzeker vanaf de stip.

Afstandsschot

In de tweede helft had Blauw-Zwart de controle en het initiatief voor veertig minuten. Assabahn zorgde met een diagonaal afstandsschot voor de 1-2 in de 78e minuut. De 1-3 lag op de loer maar de kansen werden niet benut. De Wassenaarders gingen te nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer en kregen twee treffers om de oren. Met volwassener spel had Blauw-Zwart de winst kunnen halen in plaats van met een 3-2 nederlaag huiswaarts te keren.

Hillegersberg – DSVP

Bij het duel tussen Hillegersberg en DSVP bleef een treffer lang uit. In Rotterdam ging beide teams aan de thee met de brilstand op het scorebord. Ook in de tweede helft konden beide teams het net niet vinden, waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Hillegersberg was in de verlenging trefzeker en DSVP was niet meer bij machte om de 1-0 achterstand ongedaan te maken.

Lees verder