Nacompetitie 2e/3e klasse: Verburch gaat door, degradatie voor Wilhelmus

Verburch heeft het eerste nacompetitieduel winnend afgesloten. De ploeg van John Zuijderwijk won in Poeldijk met 3-2 van CWO. Wilhelmus is zaterdagmiddag alsnog naar de derde klasse gedegradeerd. Het nacompetitieduel tegen Meeuwenplaat werd uiteindelijk na strafschoppen verloren.

Tekst: Hans Kulk

Verburch – CWO

Verburch heeft het eerste nacompetitieduel winnend afgesloten. De ploeg van John Zuijderwijk won in Poeldijk met 3-2 van CWO, dat in de vorige ronde Duindorp SV had uitgeschakeld. De oranjehemden zaten na pakweg zeventien minuten op rozen, nadat Vince van der Knaap (1-0), Tim Uitvlugt (2-0) en opnieuw Vince van der Knaap (3-0) de Westlanders op een comfortabele voorsprong hadden gezet. Niets aan het handje zou je zeggen, maar de bezoekers uit Vlaardingen lieten zich niet zomaar ringeloren. Direct na de 3-0 scoorden zij namelijk de 3-1 en leek een spannend nacompetitieduel aanstaande. Zover kwam het echter niet.

Aansluiting

Twintig minuten voor tijd maakte CWO nog wel de aansluitingstreffer (3-2), maar daarna hield het voor de dan nog tweedeklasser op. Het bleef 3-2 in Poeldijk, waardoor de Vlaardingers afdalen naar de derde klasse. Verburch hoopt die klasse binnen twee weken te kunnen ‘inruilen’ voor de tweede. De eerstvolgende hindernis is HVC’10, dat Lyra met duidelijke cijfers (3-0) terugwees. Plaats van handeling is opnieuw de thuisbasis van Verburch. ‘Sturen’ Zuijderwijk en consorten opnieuw een tweedeklasser naar de derde klasse?

Wilhelmus – Meeuwenplaat

Wilhelmus is zaterdagmiddag alsnog naar de derde klasse gedegradeerd. Het nacompetitieduel tegen Meeuwenplaat werd uiteindelijk na strafschoppen verloren.

Volgens een ‘insider’ van Wilhelmus waren de ‘Wespen’ aan de Westvlietweg de bovenliggende ploeg. Tevens werden er twee doelpunten van de gastheren afgekeurd. Toch nam Meeuwenplaat op de grens van Den Haag en Voorburg een 0-1 voorsprong, die pas in de blessuretijd van het duel door Mathijs Wartna onschadelijk werd gemaakt: 1-1.

Strafschoppen

Omdat er in de verlenging niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Voor de ploeg van Ramon van Steekelenburg eindigde deze ‘loterij’ in een nachtmerrie. Wilhelmus-doelman Philip Kooper (foto) stopte twee strafschoppen, maar zag zijn teamgenoten Noah Saridjojo (schoot over), Phiras Chehoudi (gestopt door doelman Meeuwenplaat) en Kevin van der Poel (schoot op de paal) missen, waardoor de ‘Wespen’ een toontje lager gaan zoemen in de derde klasse.

 

 

Lees verder