Nacompetitie 1e/2e klasse: SVC’08 moet meerdere erkennen in Spartaan’20

Waar SVC’08 de nacompetitie beleeft als toetje van een geslaagd seizoen met een periodetitel in de tweede klasse E en zodoende alsnog een kans op promotie, daar voelt de nacompetitie bij Spartaan’20 als een veroordeling. Spartaan’20 is namelijk na een zeer goede competitiestart met een tweede plaats in de winterstop zover teruggezakt dat het via de nacompetitie haar verblijf in de eerste klasse moet zien te verlengen. Bij beide clubs zat er dus een andere spanning op de wedstrijd.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Al snel werd de krachtsverhouding op het veld duidelijk. Spartaan’20 bleek over een goed combinerende ploeg te beschikken met veel beweging en technisch vaardige spelers. SVC’08 trad de tegenstander in een 5-3-2 opstelling tegemoet om zo weinig mogelijk ruimte weg te geven. Hierdoor kon SVC’08 het achterin redelijk gesloten houden, maar had het aanvallend met twee eenzame spitsen weinig in de melk te brokkelen. Aanval na aanval golfde dus ook op het SVC’08-doel af en was het genieten van de kwaliteiten van spelers als Mohammed el Yakoubi en spits Nelson Bashir.

Maar hoewel Spartaan’20 de overhand had leidde dit niet tot grote doelrijpe kansen. En als Spartaan’20 er een keer doorkwam stond Wesley Storm op zijn post. Pas in de éénenveertigste minuut kreeg hij het echt moeilijk op een schot van Aroen Orie en zag hij drie minuten later na een schitterende actie van Nelson Bashir de bal naast het doel verdwijnen.  Zo brak na een vermakelijke eerste helft de rust aan zonder doelpunten.

In de rust werd aan SVC’08-zijde Fabian Toet vervangen door Norvin Mercera en ging Thomas Hughes op tien spelen. SVC’08 kroop wat meer uit haar schulp, maar bracht offensief te weinig tegen een tegenstander die gewoon van een hoger niveau was. Maar SVC’08 maakte met een tomeloze inzet veel goed en bleef in de wedstrijd. In de vijfenzestigste minuut kwam SVC’08 goed weg toen een hard schot van Luis Baldeh tegen de lat belandde. Spartaan’20 bleef aandringen en vooral de ingebrachte Jelaino Fernandes bezorgde de SVC’08-verdediging hoofdbrekens. Maar desondanks leek SVC’08 op weg naar een verlenging. Echter in de zesentachtigste minuut kopte invaller Gerwin Strijker, die koud in het veld stond, Spartaan’20 op voorsprong: 1-0.

De wedstrijd leek beslecht mede gezien het feit dat SVC’08 aanvallend nauwelijks iets had afgedwongen. Maar in de zesennegentigste minuut werd de bal in een wanhoopspoging voor het doel van Spartaan’20 gebracht. Daar kopte Jordy de Bruin de bal in de doelmond en was invaller Pepijn Knoester ter plekke om de bal in te koppen: 1-1. En dat betekende dus alsnog een verlenging. Een zware domper voor Spartaan’20 en een reuze opsteker voor SVC’08.

Al in de derde minuut van de verlenging moest Wesley Storm redding brengen op een schot van Aroen Orie, maar een paar minuten later was hij kansloos op een schot van Jelaino Fernandes, die Spartaan’20 opnieuw op voorsprong bracht. Vlak daarna werd de kans op 3-1 gemist en SVC’08 mocht nog hopen op een klein wonder in het laatste kwartier van de verlenging om er een penaltyserie uit te persen.

Echter, direct na het fluitsignaal voor het laatste kwart was daar een cruciale fout in de verdediging van SVC’08. In plaats van de bal weg te jassen werd hij in de voeten geschoven van Jelaino Fernandes die geen moeite had dit buitenkansje te verzilveren: 3-1. Hiermee was de wedstrijd beslist. SVC’08 heeft gevochten voor wat het waard was, maar moest haar meerdere erkennen in Spartaan’20, hier hoeft het zich echt niet voor te schamen. Onder applaus van de vele meegereisde supporters konden de spelers van SVC’08 met opgeheven hoofd het veld verlaten. Spartaan’20 gaat het volgende week opnemen tegen RKDEO.

Lees verder