Nacompetitie 4e divisie/1e klasse: VELO na volle buit in Wierden naar 3e ronde (+ video)

Na een tamelijk lange busreis, zo’n 190 km, met een lunchonderbreking in Deventer, arriveerde VELO ruim op tijd in Wierden voor de wedstrijd tegen de plaatselijke SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden) om een plaats in de derde ronde van de nacompetitie.

Tekst: Louis de Letter

Onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg, geassisteerd langs de lijn door de heren Kwaytaal en Waanders, gingen beide teams voorzichtig van start op zoek naar elkaars zwakke punten. Een snelle achterstand in de vijfde minuut bleef VELO bespaard, want het doelpunt van Frank Smit werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later een inzet van Irshan Jagbandhan, diep gestuurd door Rick Das, in het zijnet en namens SVZW een kopbal van Frank Smit over het doel. In de zestiende minuut maakte VELO goed gebruik van de ruimte achter de SVZW-defensie. Topscorer Ricky van Mierlo kon op een assist van Irshan Jagbandhan alleen opstomen richting de SVZW-doelman en scoorde eenvoudig de 0-1.

Het spel ging daarna heen en weer met doelpogingen aan beide kanten zonder succes. In de 26e minuut een grote kans voor Ricky van Mierlo, op een assist van Gino van de Water, maar de voet van de doelman voorkwam een ruimere voorsprong van VELO. Ook de ingevallen Abel Dries, voor Joey Kouters, had op de lijst van de doelpuntenmakers kunnen komen, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman. In de 40e minuut was het even schrikken bij VELO, maar de kopbal van dichtbij van Frank Smit, in de laatste competitiewedstrijd nog goed voor drie doelpunten, werd in een reflex bekwaam gestopt door Jari Puister.

In de tweede helft voerde SVZW de druk op en moest VELO attent blijven om niet verrast te worden. Voor het VELO-doel ontstonden er soms gevaarlijke situaties, maar de defensie hield stand en ook doelman Jari Puister wist bij schoten en kopballen zijn doel schoon te houden. VELO loerde weer op de counter met succes zeven minuten voor tijd. De ingevallen Vince van Egmond, diep gestuurd door Irshan Jagbandhan, kon aan de rechterkant vrij opkomen en gaf de bal perfect voor op de meegelopen Ricky van Mierlo die met deze buitenkans wel raad wist en de 0-2 op het scorebord bracht.

Kort daarna de ultieme kans voor de ingevallen Lars van Winden, op aangeven van de eveneens ingevallen Tony van den IJssel, voor de 0-3, maar hij strandde op de SVZW-doelman. In de slotminuut van de reguliere speeltijd toch nog de aansluitende treffer van SVZW via een strafschop van Robin de Jong: 1-2. In de blessuretijd was het billenknijpen voor VELO om de voorsprong vast te houden met af en toe wat krampaanvallen bij spelers, maar de vreugde was des te groter na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Franklin Berg.

Na deze mooie en toch wel verdiende overwinning was de sfeer in de bus op de terugweg optimaal en onder het genot van een drankje en gezellige muziek verdwenen de kilometers onder de wielen van de BAB-VIOS-bus met Remco als ervaren chauffeur.

Zaterdag 10 juni weer een verre uitwedstrijd naar ONS Sneek, dat met 4-2 won van DZC’68. Het wordt vast en zeker weer een pittige wedstrijd, maar VELO heeft laten zien dat het niet bang hoeft te zijn en uitgaande van de eigen kracht ook in die wedstrijd een goed resultaat kan behalen. Uiteraard zal er weer een supportersbus naar het hoge noorden rijden.

Klik HIER voor de videosamenvatting van de wedstrijd van RTV Oost

Lees verder