Nacompetitie 1e/2e klasse: sv Den Hoorn leeft nog na thriller tegen VVGZ

sv Den Hoorn kan zich na een heroïsch gevecht met VVGZ (3-3 na verlenging) nog altijd handhaven in de eerste klasse. Maar degradatie was voor de mannen van Oscar Laguna Burgos zaterdagmiddag heel dichtbij. Pas na strafschoppen kregen zij de bezoekers uit Zwijndrecht ‘op hun rug’.

Tekst: Hans Kulk           |        Foto’s: Ron Heinen

Na een goede beginfase van de thuisploeg was de eerste kans van VVGZ direct raak: 0-1. Het overwicht van sv Den Hoorn bleef, maar voor rust werd er niet door de eersteklasser gescoord. Ook in de tweede helft liepen de mannen van coach Oscar Laguna Burgos in eerste instantie achter de feiten aan. De bezoekers uit Zwijndrecht verdubbelden de score zelfs: 0-2. Na de aansluitingstreffer van Donny Slot (1-2) leek het ‘heilige vuur’ bij de thuisploeg ontstoken, maar VVGZ bracht het verschil toch weer op twee treffers: 1-3.

sv Den Hoorn zag de tweede klasse in de verte al opdoemen, het verblijf in de eerste klasse hing aan een zijden draadje. Twee doelpunten, waarvan één in blessuretijd, voorkwamen een rampscenario voor de gastheren. Donny Slot (2-3) en Noah Barends (3-3) schoten de thuisploeg naar een nooit meer verwachte verlenging.

Eind goed al goed voor Laguna Burgos en consorten, want na een doelpuntloze verlenging, werd de strafschoppenserie met 5-4 gewonnen. sv Den Hoorn leeft nog en mag het komend weekend opnemen tweedeklasser Spirit. Het duel wordt in Ouderkerk aan den IJssel gespeeld.