Nacompetitie zondag 4e divisie/1e klasse: TAC’90 houdt hoop op promotie

TAC’90 kwam heel goed uit de startblokken tegen Kolping Boys en leek op een ruime zege af te stevenen. De energieke tegenstander kwam volledig terug in het duel. TAC’90 toonde karakter en pakte alsnog de overwinning.

Tekst: Roland van der Linden          |     Foto’s: Franca Dobbe

TAC’90 begon zeer voortvarend aan het duel met de Alkmaarders. In de vierde minuut werd de bal uit een corner laag voorgegeven. Hafid Laari kon van dichtbij binnentikken: 1-0. Zes minuten later viel de 2-0. Dion van Wijk gaf de bal aan Marlito Ascencao, die vervolgens de bal diep speelde. Een verdediger van Kolping Boys wilde terug spelen op de keeper. Hij raakte de bal verkeerd en Rensy Barradas kon de bal oppikken en vanuit een moeilijke positie in de verre hoek schieten: 2-0.

Drie minuten later leek alles TAC’90 mee te zitten. Rensy Barradas speelde Mo el Osrouti aan, die de bal meenam en deze van ongeveer achttien meter afstand strak in de kruising schoot: 3-0. Trainer Arie Van der Padt was er nog niet gerust op. Kolping Boys was geen slechte ploeg en scoorde zeventig keer in hun competitie.

De trainer kreeg gelijk. Tien minuten later kon de Haagse ploeg de bal niet goed verwerken. Thomas Menu profiteerde optimaal en bracht de 3-1 op het bord. In de 34e minuut kon Dennis Konijn de 3-2 aantekenen. In de blessuretijd van de eerste helft gaf de scheidsrechter aan dat ervanuit “supporters” van Kolping Boys racistische uitlatingen richting de spelers van TAC’90 werden gedaan.

De laatste vier minuten werden na de ingelaste pauze uitgespeeld om vervolgens direct aan de tweede helft te beginnen. Net voor het uur kreeg Randall Labordus op de helft van de tegenstander een duw in de rug met twee handen van Amine Ouaziz. De arbiter liet doorspelen en uit de aanval die daarop volgde kreeg Kolping Boys een strafschop. Uit de penalty werd de 3-3 gescoord door Amine Ouaziz.

TAC’90 had het lastig met de lange spelers van Kolping Boys, maar kwam vanaf de zeventigste minuut weer wat meer van de eigen helft af zonder echt gevaarlijk te worden. Drie minuten voor tijd werd een aanval opgezet die eerst werd afgeslagen. Kenan Dagsoy pikte de bal op en schoot richting doel, maar het speeltuig werd tussendoor aangeraakt. De bal kwam bij Mo el Osrouti, die eerst niet goed kan afronden, maar uiteindelijk toch nog kon inkoppen: 4-3.

De 4-3 was ook de eindstand. Na het laatste fluitsignaal gaf de scheidsrechter een tweede gele kaart aan Hafid Laari voor zogenaamd provocerend juichen. Volgens Van der Padt was het te triest voor woorden dat een scheidsrechter dit doet.

(Klik HIER voor meer foto’s van TAC’90-Kolping Boys)