Nacompetitie 3e/4e divisie: Tien RKAVV-ers strijdend ten onder tegen AWC

RKAVV is er niet in geslaagd om een prachtig seizoen te bekronen met promotie naar de Derde Divisie. Op eigen veld ging het na een discutabele rode kaart pas in de slotminuut onderuit tegen AWC. Daardoor plaatst de ploeg uit Wijchen zich voor de finale van de nacompetitie.

Tekst: Jonas Bloemen         |     Foto’s: Aad van der Knaap

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, waarin RKAVV het initiatief nam en het betere van het spel had, was het in Leidschendam AWC dat in de openingsfase de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken. De eerste twintig minuten speelde zich voornamelijk af op de helft van RKAVV, maar tot echte kansen kwamen de gasten niet.

Daartoe kwam RKAVV halverwege de eerste helft wel. Uit een voorzet van Xavier Akinrinbola kon Yani Bouras van dichtbij koppen, maar zijn kopbal belandde in de handen van doelman Van der Groes. Hierna kwam RKAVV beter in de wedstrijd en al snel volgde opnieuw een grote kans voor de gastheren. Na een fraaie actie van Zakaria Amrani kon Robin Steffens van dichtbij de bal richting doel volleren. Het speeltuig leek het doel in te vliegen, maar werd ongelukkig door de rug van medespeler Khashayar Saeb uit het doel gehouden. Tien minuten voor rust kreeg ook AWC een grote kans. Vinay Saltani kon vrij inkoppen, maar raakte de paal.

Na rust kwam RKAVV een stuk beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Dit resulteerde na enkele minuten in het tweede bedrijf dan ook in de openingstreffer. Na een vrije trap van Zakaria Amrani kon Tristan Croes de bal uiteindelijk in het doel werken: 1-0. De Leidschendamse vreugde was echter van korte duur, want slechts één minuut later trok AWC de stand alweer gelijk. Met een geweldige krulbal verschalkte Bas Brussaard doelman Ten Kroode: 1-1. RKAVV bleef vooruit voetballen, maar moest met nog een half uur op de klok het strijdplan noodgedwongen aanpassen. Na een overtreding van Yani Bouras kreeg hij van arbiter Souwen een rode kaart voorgehouden. Dat leek een veel te zware straf voor de spits van RKAVV, maar ondanks dat ook de vierde official er met zijn neus bovenop stond bleef de discutabele kaart staan.

Toch kreeg RKAVV snel na de rode kaart wederom een enorme kans. Edwin Agyare ging alleen op doelman Van der Groes af. Agyare wipte de bal over de goalie heen, maar zag zijn inzet vervolgens tegen de paal aan rollen. In de tegenaanval raakte ook AWC het aluminium met een kopbal tegen de lat. Het ondertal van RKAVV ging steeds meer parten spelen en AWC wilde een verlenging voorkomen. Lang hield RKAVV stand en probeerde het ook nog gevaarlijk te worden. Toch capituleerde de Leidschendammers bij het ingaan van de blessuretijd. Lennart Nieuwenhuis schoot de 1-2 geweldig in de verre hoek. Een hectische slotfase volgde waarbij RKAVV nog twee grote kansen kreeg, maar ook nu stond de paal in de weg.

De teleurstelling was enorm na afloop bij RKAVV. Na een geweldig seizoen waarbij het tweede werd in de Vierde Divisie, staat het uiteindelijk met lege handen. Een pijnlijke afsluiting van het tijdperk Maurizio Ceccucci, maar RKAVV mag met veel trots terugkijken op een historisch seizoen. Het gaat zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Vierde Divisie, die door de vermenging met het zaterdagvoetbal veel mooie affiches gaat opleveren.