Zaalvoetbal (1): Beker voor zvv Den Haag 2 dankzij topschutter Mo El Osrouti

In de Schiedamse sporthal Margriet werden de laatste KNVB-bekerfinales afgewerkt. De kans is heel groot, dat volgend seizoen de finales elders zullen plaatsvinden.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

In de grote finale stonden HBSS en het tweede team van zvv Den Haag tegenover elkaar. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, mede omdat ze elkaar goed kennen, aangezien ze dit seizoen in de competitie al tegenover elkaar stonden.

Het spel van hoog niveau ging snel op en neer en waren er kansen, onder meer voor zvv Den Haag-captain  Luthmarnick Maria, die één-op-één met de doelman kwam te staan, maar faalde. In de zesde minuut was het wel raak. Mo El Osrouti wist de uitstekende doelman Pawan Mohanlal te passeren: 0–1.

Nog geen twee minuten later verdubbelde weer Mo El Osrouti, na een schitterende beweging, de score: 0-2. In de dertiende minuut combineerde zvv Den Haag zeer goed en na een schot van Virgil Tjin-Asjoe gleed HBSS-er Merijn Wolters de bal in zijn eigen doel: 0–3. Na een kwartier op de klok vloog de bal uit een schot van afstand van weer Virgil Tjin-Asjoe via HBSS-aanvoerder Batuhan Saglam langs de doelman: 0–4.

HBSS zette de knop om, toonde meer inzet en scoorde snel na de 4-0 een tegentreffer via Merijn Wolters: 1-4. Enkele minuten later wist in dit prima door het scheidsrechtersduo Remko Lochtenberg en John Duiker geleide duel, HBSS-er Danique Wolters de tweede treffer voor de Schiedammers te produceren: 2-4. En vlak voor rust kwam HBSS volledig terug in de wedstrijd door via Rudrick Pop de aansluitingstreffer op het bord te zetten: 3-4.

In de tweede helft gebeurde er veel en de arbiters moesten ook aan de bak. Al na één minuut scoorde Mo El Osrouti zijn derde en het vijfde doelpunt voor zvv Den Haag: 3–5. Na dertig minuten spelen (vijfde minuut van de tweede helft) sloeg even de vlam in de pan. zvv Den Haag-aanvoerder Luthmarnick Maria en HBSS-er Samuel Matheus kregen een gele kaart getoond en moesten daardoor twee minuten op het strafbankje plaatsnemen, maar beide teams profiteerden daar niet van. In de 36e minuut wist Virgil Tjin-Asjoe nu wel in een keer te scoren, nadat dat bij twee eerdere pogingen niet was gelukt: 3-6.

Nadat Mo El Osrouti in de veertigste minuut het zevende doelpunt had gescoord (3–7) voor de ploeg van coach Morad Chalhi, toonde arbiter Remko Lochtenberg een gele kaart aan Luthmarnick Maria en kon hij ook eerder gaan douchen. In een man-meer-situatie scoorde HBSS zeer snel via Danique Wolters, die zvv Den Haag-doelman Elias Chouardi het nakijken gaf: 4-7. De wedstrijd werd nog steviger met als gevolg meer gele kaarten, onder meer voor Samuel Matheus, die ook mocht vertrekken en snel daarna werd Anass el Jaouhari voor twee minuten naar het strafbankje gestuurd.

In de 44e minuut scoorde Delvin Pinheiro namens HBSS het vijfde doelpunt: 5-7. Twee minuten later was Mo El Osrouti vlak na elkaar twee keer trefzeker en besliste de wedstrijd definitief: 5-9. Het slotakkoord was voor HBSS, dat Zakaria Mahamud het halve dozijn doelpunten voor de Schiedammers zag volmaken: 6-9. Na afloop huldigden KNVB-vertegenwoordigers Kees Wenneker en Teo Oortman de beide ploegen.