Tegenstanders Oranje Futsal in finaleronde WK-kwalificatie bekend

Oranje Futsal speelt tegen Kazachstan, Roemenië en Azerbeidzjan in de finaleronde van de WK-kwalificatie voor het WK 2024. De loting was vanmiddag (donderdag 8 juni) in het Zwitserse Nyon.

Oranje begint de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Kazachstan en sluit, eveneens thuis, af tegen Azerbeidzjan. De exacte wedstrijddagen, aftraptijden en speellocaties worden op een later moment definitief vastgesteld.

Professioneel

Bondscoach van Oranje Futsal Miquel Andrés (foto) was aanwezig bij de loting en zei het volgende: ,,We zitten bij sterke ploegen in de groep, maar dit wisten we al van tevoren als je naar de overgebleven landen kijkt. In dit stadium van de competitie kom je alleen nog maar landen tegen waar op hoog niveau en professioneel zaalvoetbal wordt gespeeld. Voor ons is het belangrijk dat wij veel leren van deze wedstrijden en ons als team blijven ontwikkelen. In deze groep zijn wij vanzelfsprekend niet de favoriet, maar er zijn altijd kansen en hier gaan we ook voor. We beginnen immers allemaal op nul punten.”

Wedstrijdschema

Speelronde 1: Nederland – Kazachstan
Speelronde 2: Azerbeidzjan – Nederland
Speelronde 3: Roemenië – Nederland
Speelronde 4: Nederland – Roemenië
Speelronde 5: Kazachstan – Nederland
Speelronde 6: Nederland – Azerbeidzjan

Resultaten tegen tegenstanders

Azerbeidzjan

Nederland en Azerbeidzjan stonden zes keer tegenover elkaar en hebben de buit tijdens deze edities eerlijk verdeeld. Twee keer won Nederland, twee keer Azerbeidzjan en twee keer werd het gelijk. De ploegen ontlopen elkaar dus niet veel. De laatste editie eindigde in 4-4 en werd gespeeld op 12 april 2016.

Kazachstan

Kazachstan is op papier de sterkste tegenstander in de WK-kwalificatiegroep. Als nummer zeven van de wereldranglijst is Kazachstan een grootmacht in het zaalvoetbal. Oranje speelde slechts één keer eerder tegen de Kazachstan. Op 24 oktober 2019 werd er thuis met 5-0 verloren.

Roemenië

Van de aankomende tegenstanders in de finaleronde van de WK-kwalificatie kent Oranje Roemenië het beste. Nederland en Roemenië stonden elf keer eerder tegenover elkaar. Tijdens deze confrontaties waren de Roemenen vijf keer de sterkste, Nederland drie keer en drie wedstrijden eindigde in een gelijkspel. De laatste ontmoeting dateert uit 23 oktober 2019. Destijds werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Kwalificatie voor het WK 2024

In de finaleronde van de WK-kwalificatie spelen er twintig teams in vijf groepen van vier landen om zeven startbewijzen voor het WK 2024. Deze startbewijzen gaan naar de vijf groepswinnaars en naar de twee teams die na een tweede plek in hun groep en de play-offs als de winnaars uit de bus komen.

Het is op dit moment nog niet bekend wie het WK 2024 gaan organiseren. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt door de FIFA. Als er een Europees land wordt gekozen om het WK te organiseren dan plaatst dit land zich automatisch voor het WK en zijn er nog zes startbewijzen beschikbaar voor Europese landen.

(Bron & foto: KNVB Media)

Lees verder