Warming-up 3e/4e klasse: FC Zoetermeer treft in IJVV de Zwervers oude bekende

Voor FC Zoetermeer staat zaterdag in de nacompetitie om een plekje voor promotie naar de derde klasse een wedstrijd tegen een inmiddels goede bekende op het programma. IJVV de Zwervers kwam net als de ploeg van hoofdtrainer Leroy Vaes (foto) in competitieverband uit in 4D, dit wordt inmiddels de derde wedstrijd tussen beide teams in dit seizoen.

Tekst: Peter Petit

Voorafgaand aan het eerste duel in de reguliere competitie liet Vaes, volgend seizoen werkzaam bij CVC Reeuwijk, weten dat de Zwervers voor hem een onbekende ploeg was. Na twee duels, eenmaal verlies, eenmaal winst, heeft de Rotterdamse ploeg geen geheimen meer voor Vaes. Zoals voor iedere wedstrijd heeft hij ook nu weer een strijdplan gemaakt en gaat zijn team de wedstrijd benaderen zoals elke andere.

Detail

In de eerste wedstrijd van de play-offs wonnen de Rokkeveen-bewoners afgelopen zaterdag met 1-2 in het zuidelijke deel van Voorne Putten op de schitterende accommodatie van de lokale voetbalclub Oudenhoorn. Tegenstander YVV de Zwervers, afgelopen zaterdag vrij, zal er alles aan doen het leven van FC Zoetermeer in deze wedstrijd zuur te maken. Ze balen immers nog steeds van het missen van het kampioenschap in 4D na een nek-aan-nek-race met de latere kampioen Graaf Willem II VAC. Saillant detail: het was FC Zoetermeer dat op 13 mei de kampioenskansen van de komende tegenstander om zeep hielp na een verrassende, maar o zo verdiende 4-1 zege. De winnaar van dit duel wacht in de finale een treffen tegen de triomfator van Excelsior’20 – GHVV’13.

 

 

Lees verder