Nacompetitie2e/3e klasse: John Zuijderwijk (Verburch): ,,Het leeft echt in Poeldijk”

Een fraaie streekderby staat er zaterdag op het programma in Poeldijk. Daar ontvangt Verburch, dat als tweede eindigde in de derde klasse, HVC’10 op bezoek, dat afgelopen weekend afrekende met Lyra. HVC’10 hoopt de plek in de tweede klasse te behouden.

Tekst: Ton Beije

Verburch geniet het voordeel van een wedstrijd voor de eigen aanhang. Trainer John Zuijderwijk (foto): ,,Thuis spelen is leuker,  voor ons als spelers, maar ook zeker voor de club! Daarnaast hebben we een redelijk trouwe aanhang, die ons misschien wel een thuisvoordeel kan bezorgen.”

Acties

Na het succesvolle seizoen wil men in Poeldijk meer. ,,Binnen de groep en club leeft het enorm”, weet trainer Zuiderwijk, ,,Zo worden er acties opgezet en op sociale media wordt het ook gepromoot door spelers en door supporters.”

HVC’10 speelt dit seizoen in de tweede klasse, Wat weet Zuijderwijk van de ploeg uit de Hoek? Hij: ,,Het is een goede, voetballende ploeg, die naar mijn mening eigenlijk niet nacompetitie hoort te spelen. Daarnaast weet ik dat ze met Jorno Reurink en Kirill Slutskyy extra kwaliteiten hebben om een wedstrijd te beslissen. Ik verwacht een open wedstrijd. Ik denk dat het beide kanten op kan vallen. Het warme weer kan ook nog een rol spelen.”

Speciaal

Helemaal compleet is Verburch niet. John Zuijderwijk daarover: ,,Ik denk dat elk team wel spelers mist, dus ook wij, maar daar kijk ik niet naar. Je moet het doen met de spelers die je beschikbaar hebt.” Verburch hoopt in ieder geval de kampioen uit haart afdeling, sc Monster, na een zwaar seizoen te kunnen volgen naar de tweede klasse. ,,Ja dat zou zeker mooi zijn, de wedstrijden met Monster zijn altijd speciaal, er heerst gezonde rivaliteit onder elkaar, dus zou dat jammer zijn als dat volgend jaar niet het geval zou zijn.”

Lees verder