Nacompetitie 4e divisie/1e klasse: Kevin van der Geest (VELO): ,,Wordt slijtageslag”

Voor VELO wacht zaterdag weer een fikse reis. De ploeg van trainer Kevin van der Geest (foto) speelt in het Friese Sneek tegen ONS. Weer een belangrijke te nemen hindernis op weg naar de Vierde Divisie en dat terwijl de VELO-trainer wordt geplaagd door allerlei berichten dat spelers de club gaan verlaten.

Tekst: Ton Beije

Van der Geest kan na dit seizoen ook aan de slag als reisleider. Hij en zijn spelers krijgen in deze nacompetitie het nodige van het land te zien. Ook zaterdag wacht er weer een verre uitwedstrijd tegen ONS Sneek. Van der Geest: ,,Dat klopt inderdaad.  Het is bijna of we Europees voetbal spelen. Maar VELO organiseert alles perfect. We vertrekken op tijd en lunchen onderweg bij een Van Der Valk, zo bereiden we ons optimaal vóór.”

,,Het duel van zaterdag leeft enorm. De spelers kijken ernaar uit en er gaat ook weer een supportersbus mee, net als tegen SVZW”, laat Van der Geest weten. SVZW was afgelopen weekend in Wierden de opponent die moest buigen voor de Wateringers.

Vertrekkende spelers

Juist in deze nacompetitie komen ook de signalen binnen van spelers die de club gaan of willen verlaten. Hoe gaat Van der Geest met die problematiek om? Hij: ,,Ja, daar heb ik last van. Vooral de manier waarop en één week vóór de overschrijfdatum. Maar voor zaterdag telt dat allemaal niet. Er is maar één doel, en dat is alles geven om de finale te bereiken.” Mocht VELO die finale bereiken, tegen RVVH of Wippolder, dan wordt die gespeeld op zaterdag 17 juni, twee dagen na het sluiten van de overschrijvingstermijn.

Slijtageslag

De tegenstander zaterdag heet ONS Sneek. Wat weet de VELO-trainer van die ploeg? Van der Geest: ,,Ik weet dat ze een goed voetballende ploeg hebben en veel goals maken. Ze werden door één punt achterstand geen kampioen, wonnen de eerste nacompetitiewedstrijd overtuigend en spelen bovendien thuis. Het gaat warm worden. Dus ik verwacht een energieke slijtageslag tussen twee teams die er alles aan zullen doen. Het zal niet altijd mooi zijn, maar wel heel spannend.”

Van der Geest moet nog even puzzelen, hij heeft niet de complete selectie tot zijn beschikking. ,,We missen vier spelers met een blessure, maar kunnen dit prima opvangen met jonge spelers, die er alles aan doen voor VELO.”

Lees verder