Warming-up 2e/3e klasse: Piet Boon (HVC’10): ,,Ik wil geen degradatie meemaken”

HVC’10 rekende vorig weekend af met Lyra. De ploeg van het trainersduo Henk en Piet Boon staat zaterdag wellicht voor een nog zwaardere opgave, in Poeldijk winnen van Verburch en daarna mety de volle buit teruggaan naar De Rondgang.

Tekst: Ton Beije

Het feit, dat Piet Boon (foto) nu met zijn team in Poeldijk moet spelen relativeert hij snel. ,,Natuurlijk is het thuisvoordeel voor Verburch, al speelt een groot gedeelte van onze spelers graag op kunstgras. En dat hebben ze in Poeldijk, dus dat komt dan weer goed uit. De wedstrijd leeft enorm bij ons. Wij willen gewoon bewijzen, dat we in de tweede klasse thuishoren.”

Finale

Over wat Boon precies weet over Verburch laat hij zich niet zo uit en blijft oppervlakkig. ,,Verburch heeft een heel goed seizoen gedraaid, is knap als tweede geëindigd achter sc Monster, dus het wordt een zware opgave. Het is een finale, dus die hoeft niet zo mooi te zijn wat mij betreft. Winst is het enige dat telt zaterdag.”

Voorkomen

Piet Boon, die geen personele problemen kent (,,gelukkig is iedereen fit”) hoopt, samen met Henk Boon de club in ieder geval te redden voor degradatie. ,,Dat willen Henk en ik ook zeker niet meemaken. Daar doen we alles voor om dat te voorkomen.”

 

Lees verder