Hylke van der Burg versterkt komend seizoen keepersselectie FC Zoetermeer

Hylke van der Burg (foto) keert terug naar de club waar hij als negenjarige jongen begon als doelmannetje en waar hij tot zijn zeventiende het doel verdedigde. Van der Burg (20) wilde hogerop en deed ervaring op bij de 19-1 en het tweede van DHC.

Afgelopen seizoen verdedigde hij het doel van Scheveningen 2, maar een vervelende blessure hield hem lang aan de kant. ,,Ik ben blessurevrij op dit moment en FC Zoetermeer heeft met MHD Keepersacademy één van de allerbeste keepersopleidingen uit de regio, is mijn ervaring. Ik denk dat ik gezien mijn conditie en met de hulp van de keepersopleiding snel op niveau ben en ga graag de concurrentiestrijd aan met de huidige keepers”, aldus Hylke van der Burg.

Terugkeer

,,Wij weten waartoe Hylke in staat is. Het jongetje van vroeger is een serieuze jongeman geworden met duidelijke doelstellingen, studie is belangrijk voor hem, maar ook het voetbal. Hij heeft vrienden bij FC Zoetermeer voetballen, waarmee hij ook nog in de zaal speelt en het was slechts een kwestie van tijd dat hij terug zou komen. Wij zijn blij dat hij nu heeft gekozen voor een terugkeer om samen met de ander selectiekeepers het toch al hoge niveau naar nog grotere hoogte te brengen”, laat Peter Lieffering van Voetbalzaken FC Zoetermeer weten.

Lees verder