KNVB stelt Khalid Benlahsen aan als keeperstrainer bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft vanaf komend seizoen een nieuwe keeperstrainer, in de persoon van Khalid Benlahsen (foto). Naast zijn werkzaamheden voor Jong Oranje wordt Benlahsen ook coördinator van de goalkeeper-coaches, waar alle nationale teams onder vallen met uitzondering van de A-elftallen.

Benlahsen: ,,De afgelopen jaren zijn bij de KNVB goede stappen gemaakt om de begeleiding van keepers én de coaches te professionaliseren. Ik zie het als een mooie taak om dat verder uit te bouwen. Ook wil ik zorgen voor een goede samenwerking tussen de clubs en de KNVB; daarin zal ik een bepalende schakel zijn, waar het om keepers gaat. En natuurlijk blijf ik ook op het veld actief, bij Jong Oranje. Om met de grootste talenten van Nederland te werken is natuurlijk prachtig.”

Samenwerken

In zijn nieuwe functie zal Benlahsen nauw samenwerken met de keeperscoaches van de A-elftallen Patrick Lodewijks (Nederlands elftal) en Erskine Schoenmakers (Nederlands elftal vrouwen). Hij heeft een verbintenis getekend voor de periode van vier jaar en begint per 1 juli bij de KNVB. Benlahsen was sinds 2013 in dienst bij Feyenoord, waar hij de laatste zeven jaar keeperstrainer van het eerste elftal was.

(Bron: KNVB Media / foto: Orange Pictures)

Lees verder