Jesse Reinders van ADO Den Haag naar Quick Boys

Jesse Reinders (foto), die dit seizoen in ADO Den Haag O21 actief was, heeft een contract voor één seizoen getekend bij Tweede Divisionist Quick Boys. Met de geboren en getogen Noordwijker is ook een eenzijdige cluboptie opgenomen voor een tweede seizoen op sportpark Nieuw Zuid.

Reinders (20) begon met voetballen bij vv Noordwijk, voordat hij werd gescout door ADO Den Haag. Op de Aftrap doorliep de linksbenige middenvelder vervolgens de gehele jeugdopleiding, was Reinders een vaste waarde in het beloftenelftal en maakte op 19 augustus 2022 zijn debuut in het betaalde voetbal als invaller in het uitduel met MVV.

Opties

,,Met het aantrekken van Jesse zijn de opties voor op de linkerflank vergroot”, laat bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff van Quick Boys op de clubsite weten. ,,In beginsel zien we hem als middenvelder, maar hij kan ook als linksback uitstekend uit de voeten. Jesse is comfortabel aan de bal, heeft inzicht en beschikt over een goede (steek)pass. Hij heeft een goede voetbalopleiding genoten en gezien zijn achtergrond weet Jesse als geen ander wat er wordt gevraagd in een topsportklimaat.” Voor Reinders zelf is sportpark Nieuw Zuid geen onbekend terrein. Hij speelde in de jeugd van vv Noordwijk regelmatig tegen Quick Boys.

Gevoel

Over zijn overgang zegt Reinders: ,,Gert Pluimgraaff belde mij enige tijd geleden op, informeerde naar mijn toekomstplannen en nodigde mij uit voor een gesprek samen met de nieuwe trainer. We spraken ruim anderhalf uur met elkaar. Ik kreeg sterk de indruk dat ze me voor een langere tijd in de gaten hadden gehouden. Men kon mij precies vertellen wat voor type speler ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen. Het gaf mij het gevoel dat ze zich enorm in mij als voetballer hadden verdiept en daarom graag met mij in zee wilden. Na het gesprek was ik dan ook meteen overtuigd van Quick Boys.”

(Foto: vv Quick Boys)

Lees verder