Nacompetitie zaterdag 4e klasse/5e klasse: Quick promoveert naar vierde klasse

Op het terrein van DWO nam Quick het op tegen Moordrecht in de finale van de nacompetitie.  De Haantjes wonnen het duel overtuigend en bereikten – in hun eerste seizoen – door de zege de felbegeerde promotie naar de vierde klasse.

Tekst: Roland van der Linden             |     Foto’s: Bert Tielemans

Al na vijf minuten kwam Quick op een 1-0 voorsprong. Een fout achterin van Moordrecht werd door Jeppe Koster genadeloos afgestraft. Moordrecht herpakte zich en zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren en kreeg een aantal kleine kansen.  De 1-0 bleef tot aan de rust op het scorebord staan want ook Quick wist haar kansen niet te benutten.

Een kwartier in de tweede helft scoorde Quick het bevrijdende tweede doelpunt. Na goed combinatiespel kon Kees Noorman de bal hard onder de doelman van Moordrecht het doel in schieten. Moordrecht was kort daarna twee keer dicht bij een treffer, maar kon de trekker niet overhalen.

Moordrecht voerde in het laatste kwartier de druk op, maar Quick hield stand. In de slotminuten dacht de ploeg van trainer Benny Oosterwijk een strafschop te krijgen, maar de arbiter liet doorspelen. Vlak voor het eindsignaal kon Noah Munier het net nog vinden en werd de eindstand 3-0. Voor Moordrecht betekende de nederlaag nog een seizoen in de vijfde klasse. Quick mag het het komend seizoen een niveau hoger proberen.

 

 

Lees verder