Nacompetitie Zaterdag 3e/4e klasse: Teleurstelling groot bij BMT, vreugde sv Houtwijk

Op Sportpark Rijnveld was het duel tussen sv Houtwijk en BMT spannend tot het eind. Het duel eindigde na negentig minuten in balans en daar kwam in de verlenging geen verandering in. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleek sv Houtwijk de betere.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Voor beide teams was het vanwege de warmte een zwaar duel. BMT was wellicht licht in het voordeel omdat het streed voor promotie. Aan de kant van sv Houtwijk dreigde het gevaar van degradatie. BMT liet zien een goede ploeg te hebben. Kansen waren er over en weer en het was sv Houtwijk dat direct na de rust de score opende. Een terugspeelbal van BMT werd door Kadir Narsen opgepikt en goed afgerond: 1-0.

BMT kon na ongeveer een kwartier in de tweede helft de stand gelijktrekken. sv Houtwijk gaf te veel ruimte weg en Bayram Akyon kon daarvan profiteren: 1-1. Doelpunten bleven daarna uit. Tien minuten voor het eindsignaal zag BMT een schot nog op de paal eindigen. De teams bleven ook in de verlenging gelijkwaardig aan elkaar, waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. sv Houtwijk won de serie met 4-3 en heeft nog kans op handhaving. Voor het teleurgestelde BMT rest opnieuw een seizoen in de vierde klasse.

Lees verder