Nacompetitie 3e/4e klasse: Te Werve incasseert zevenklapper en doet stap terug

Aan de vrije val van Te Werve komt maar geen einde. De club speelde met het eerste team in het seizoen 2021-2022 nog in de zaterdag tweede klasse, na één seizoen derde klasse wacht komend seizoen een verblijf in de vierde klasse. 

Tekst: Peter Petit

In de halve finale van de promotie/degradatie-nacompetitie ‘do or die’-wedstrijd had het in de reguliere nacompetitie als tweede geëindigde Zwammerdam geen kind aan de Rijswijkse ploeg. Bij de rust keken de volgelingen van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede (foto) al tegen een hopeloze 3-0 achterstand aan. De thuisploeg was vanaf minuut één de bovenliggende partij, maar het was toch Te Werve dat de beste kansen kreeg, die echter niet werden benut.

Keeperswissel

Souhail el Bojaddaini kreeg voor de Te Werve nog de beste kans, maar schoot hoog over. Net als vorige week tegen Rohda maakte Tom Croes geen sterke indruk in het doel van Te Werve. Dat was ook hoofdtrainer Edwin van der Zee van Zwammerdam vorige week tijdens het analyseren van Te Werve tegen Rohda opgevallen. En dus gaf Van der Zee zijn spelers de opdracht Croes in dit duel flink op de proef te stellen. De Rijswijkse sluitpost raakte daardoor zo in de war, dat hij meer bezig was met het geven van commentaar op de leiding van scheidrechter Arjan Verhoeven uit Barendrecht, dan met het voorkomen van doelpunten.  Zijn grabbelwerk deed de ruim driehonderd toeschouwers in Zwammerdam denken aan het ‘specialisme’ van de legendarische keeper Bruce Grobbelaar van onder andere Liverpool. Bij een 3-0 stand bij de rust verving Van Oostrom Soede zijn eerste doelman voor de naar Vredenburch vertrekkende Jay Veerman, die de forse nederlaag van 7-0 ook niet kon voorkomen.

Te Werve kan dit seizoen nog wel een prijs binnenhalen. Het speelt volgende week zaterdag 17 juni (op het veld van Wilhelmus) tijdens de Haaglanden Voetbal Finaledag de finale om de Halve Maan Cup tegen Duindorp SV.

Lees verder