Nacompetitie 3e/4e klasse: Trainer Vaes na verlies: ,,Teleurstelling groot, maar trots op mijn ploeg”

FC Zoetermeer is er niet in geslaagd de finale te halen in de nacompetitie 3e/4e klas. In de tweede ronde was IJVV de Zwervers met 2-1 te sterk.

Tekst: Peter Petit

Beide ploegen kwamen elkaar al twee keer tegen in de vierde klasse D. Eén keer won FC Zoetermeer, één keer waren de Rotterdammers te sterk, net als in deze derde wedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de derde klasse.

IJVV de Zwervers, afgelopen seizoen de grote concurrent van kampioen Graaf Willem II VAC, nam brutaal de leiding, maar goaltjesdief Roald Houterman was er gauw bij om de Zoetermeerse gelijkmaker aan te tekenen op aangeven van een vrije trap van Emre Termelis, de ‘chef-vrije-trappennemer bij ‘de Zoetermeerders. Alles leek erop dat een verlenging en eventueel strafschoppen de beslissing moesten brengen, maar in echt de laatste minuut van de wedstrijd was het toch IJVV de Zwervers dat de winst naar zich toetrok.

Teleurstelling

De teleurstelling bij de club uit Zoetermeer was groot, temeer daar het zich bestolen voelde door arbiter Yanover. Hoofdcoach Leroy Vaes (foto), en hij niet alleen, zag vanaf de kant een duidelijke overtreding van IJVV de Zwervers binnen het strafschopgebied, maar volgens Yanover vond de overtreding buiten de zestien plaats. Volgens Vaes toonden camerabeelden achteraf duidelijk aan dat de overtreding wel degelijk in de zestien had plaatsgevonden. Ondanks de nederlaag kan de bij FC Zoetermeer afscheidnemende Vaes alleen maar tevreden zijn over het bereiken van de nacompetitie. Daar waar FC Zoetermeer dus komend seizoen weer veroordeeld is tot het spelen van duels in de vierde klasse, gloort er voor Vaes hoop op verblijf in derde klas. Zijn nieuwe club CVC Reeuwijk doet het uitstekend in de nacompetitie en na de 0-1 winst tegen Oegstgeest wacht komende zaterdag voor CVC Reeuwijk de finale tegen BSC’68.

 

Lees verder