Nacompetitie 3e/4e klasse: Seizoen voor BSC’68 nog niet voorbij, kans op promotie blijft

BSC’68 heeft de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse bereikt. De ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) won na verlenging, na negentig minuten was de stand 1-1, met 3-2 van Meerburg. De vierdeklasser treft op neutraal terrein CVC Reeuwijk, dat FC Oegstgeest met 1-0 versloeg.

Tekst: Hans Kulk

Nog één horde te nemen voor Abdullah Sari en consorten na de benauwde 3-2 overwinning op Meerburg. De ploeg uit Benthuizen had er een verlenging voor nodig om de bezoekers uiteindelijk op de spreekwoordelijke knieën te krijgen. De derde klasse lonkt voor BSC’68.

Gelukkig

De thuisclub kwam ietwat gelukkig op een 1-0 voorsprong. Doordat de keeper van Meerburg niet oplette, verdween een schot van Falco Henzen zomaar in het doel van de bezoekers. Ondanks een veldoverwicht en voldoende kansen bleef het slechts 1-0 tot de rust en dat kwam de wit-groenen in de tweede helft duur te staan. Uit een dood spelmoment kwamen de Meerburgers namelijk langszij: 1-1. BSC’68 bleef overigens de betere ploeg, maar wist het duel niet binnen negentig minuten te beslissen.

Verlengen

Verlengen dus in Benthuizen. In die extra dertig minuten maakte de thuisclub wél het verschil. Door doelpunten van Jelle Verhoef (2-1) en Joep van Straalen (3-1) zaten de Benthuizenaren op rozen. Een strafschop in de slotfase van de verlenging voor de bezoekers bracht de uiteindelijke 3-2 overwinning niet meer in gevaar.

Die ene te nemen horde is CVC Reeuwijk, dat maar nipt te sterk bleek voor FC Oegstgeest: 0-1. Een vierdeklasser (BSC’68) versus een derdeklasser (CVC Reeuwijk) komend weekend op neutraal terrein. Gaan Sari en consorten het sprookje waarmaken?

Lees verder