Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: Sterke slotfase van HVV tegen DONK

Met nog een kwartier te spelen keek HVV in Gouda tegen een 2-1 achterstand aan. Met drie doelpunten in de slotfase bereikten de Kroonleeuwen ten koste van DONK de finale van de nacompetitie.

Tekst: Roland van der Linden

Tegen DONK nam HVV al vroeg een voorsprong. In de zesde minuut was Connor Coward (foto) verantwoordelijk voor de 0-1. De Goudse thuisploeg kwam een half uur later op gelijke hoogte door een treffer van Bas Houdijk. Nog voor de rust mocht HVV aanleggen voor een strafschop, maar doelman Bas van Eem liet zich niet passeren door Coward.

Tegenslag

Doelpunten bleven lang uit in de tweede helft. Pas een kwartier voor tijd konden de handen van DONK weer de lucht in na de 2-1 van Zakaria Mellah. HVV herpakte zich goed van deze tegenslag en kwam vijf minuten later weer op gelijke hoogte. Opnieuw was Connor Coward trefzeker: 2-2. Even later lag de bal weer in het Goudse doel. Nu nam Diederik Janssen de treffer voor zijn rekening: 2-3. Vlak voor het eindsignaal werd het duel definitief beslist. Met zijn derde treffer schoot Connor Coward HVV de finale van de nacompetitie in: 2-4. Het slotakkoord was nog voor DONK, Jeroen Borsboom bepaalde de eindstand op 3-4.

 

Lees verder