Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: sv Den Hoorn buigt achterstand om in overwinning

sv Den Hoorn keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan en zag Spirit na de thee de voorsprong verdubbelen. In het vervolg van het duel kon sv Den Hoorn het net wel vinden en liep weg naar een ruime zege en een plek in de finale van de nacompetitie.

Tekst: Roland van der Linden

In de eerste helft was het vooral aftasten tussen Spirit en sv  Den Hoorn. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos had wel de overhand, maar kreeg uit de eerste counter van de thuisploeg een treffer om de oren: 1-0. sv Den Hoorn ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg maar liefst acht hoekschoppen, die niets opleverden. Robin Zwartjens zag een kopbal op de kruising belanden en ook schoten van Ian van Baalen en Nuno Laguna Burgos (foto) bleven zonder resultaat.

Strafschop

Ook in de tweede helft domineerde sv Den Hoorn, maar de eerste aanval van Spirit leverde weer een doelpunt op: 2-0. sv Den Hoorn bleef kalm en ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Nuno Laguna Burgos werd gevloerd in de zestienmeter en Robin Zwartjes mocht aanleggen voor een strafschop. Zwartjens faalde niet en schoot in de 55e minuut de 2-1 binnen. Vijf minuten later was het 2-2. Na een fantastische combinatie met Noah Barends ronde Laguna Burgos goed af.

Doordrukken

sv Den Hoorn drukte daarna goed door en stond in de zeventigste minuut al op een 2-4 voorsprong. Eerste werkte Robin Zwartjens een hoekschop van Ian van Baalen binnen. Daarna stelde Matthew Nwosu Nuno Laguna Burgos in staat om te scoren. Het slotakkoord was voor Noah Barends die de 2-5 voor zijn rekening nam. Weer was Matthew Nwosu de aangever. sv Den Hoorn stuit nu op Nieuwerkerk, dat Foreholte met 1-0 versloeg.

Lees verder