Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: RKDEO na thriller langs Spartaan’20

RKDEO is nog steeds in de race voor een plaats in de eerste klasse. De Nootdorpers kwamen terug van een 1-3 achterstand en dwongen een verlenging en daarna strafschoppen af. RKDEO kwam als winnaar uit de penaltystrijd en mag nu de strijd met HVV aanbinden.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na een kwartier spelen gingen de handen van de Rotterdamse bezoekers al de lucht in. Een voorzet van Luis Baldeh Baldeh vanaf de achterlijn werd voor het doel ingetikt door Nelson Bashir: 0-1. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Spartaan’20. Na geklungel in het strafschopgebied konden de bezoekers combineren en Mohamed el Yakoubi scoren: 0-2.

In de 23e minuut kon Tommy Simonis een schot lossen na een mooie combinatie met Jazz Vermeer. Doelman Gianni Szepan-Afele kon de bal pakken. Een verkeerde breedtepass even later leverde wel een Nootdorpse treffer op. Irian Boeschoten onderschepte de bal en scoorde de 1-2. Tien minuten later was de marge weer twee. Een verkeerde terugspeelbal van Youni de Bruin kon door Luis Baldeh Baldeh in het lege doel gewerkt worden: 1-3.  Het was nog niet over met de doelpunten. Een hoge bal van RKDEO werd door de Rotterdamse doelman gemist. Tommy Simonis profiteerde en zorgde voor de 2-3.

In de tweede helft stopte doelman Zsepan-Afele een inzet van Irian Boeschoten. Kort daarna hoopte RKDEO een strafschop te krijgen na hands, maar scheidsrechter Verduijn liet doorspelen. Spartaan’20 kreeg halverwege de tweede helft twee kansen, maar die leverden niets op. Met nog een kwartier te gaan kreeg de net ingevallen Hozan Hussaini van RKDEO een voorzet van Olaf Kramer en bracht de 3-3 op het scorebord. Beide teams kregen nog een kans, maar de stand bleef in evenwicht.

In de verlenging kreeg RKDEO via Hozan Hussaini al na twee minuten een kans om te scoren, maar de doelman van Spartaan’20 blokte de bal. Tien minuten later eindigde een schot van Hussaini opnieuw bij Szepan-Afele. Na de doelwisseling waren de kansen voor Spartaan’20, maar de stand bleef 3-3. En dat betekende strafschoppen nemen. Maar na vijf strafschoppen was er nog geen beslissing. Beide teams misten twee penalty’s en moesten om en om proberen een doelpunt te maken. Bij de zeventiende strafschop stopte RKDEO-keeper Huub Koning de bal en kon in de gelijkmakende beurt ook Gianni Szepan-Afele de penalty van Thomas Aangenendt stoppen. Ook de negentiende (!) strafschop werd gestopt door Koning en daarna besliste Daniël Prieto het duel in Nootdorps voordeel. RKDEO treft nu in de finale HVV. Het duel wordt waarschijnlijk gespeeld bij DHC.

Lees verder