Nacompetitie 4e divisie/1e klasse: VELO ruim onderuit bij ONS Sneek

Na Die Haghe en SVZW was ONS Sneek voor VELO de derde tegenstander, waarvan twee keer uit, en speelden de Friezen pas hun tweede wedstrijd, ook weer thuis, in deze nacompetitie voor een plaats in de Vierde Divisie. Met wederom een verre busreis te gaan, evenals naar SVZW heen en terug weer zo’n 370 km, werd op tijd vertrokken naar Snits. Het moeten toch wel knappe koppen bij de KNVB geweest zijn om dit speelschema te bedenken. Onderweg weer een sportlunch bij Van der Valk in Hoorn, dus de voorbereiding was in orde.

Tekst: Louis de Letter                 Foto’s: Theo Verbraeken (volgen later)

Bij een zomerse temperatuur van 25 graden floot scheidsrechter Maarten Spoon, geassisteerd door Martina Boer en Ashley de Haan, voor het beginsignaal en was het afwachten hoe beide teams hiermee zouden omgaan. Gelukkig was wel afgesproken om drinkpauzes in te lassen. Het was erg rustig langs de lijnen, met natuurlijk wel weer de trouwe VELO-supporters die voor de wedstrijd de sfeer verhoogden met de vertrouwde rood/groene rookfakkels. De eerste doelpogingen kwamen van ONS Sneek, maar bleven zonder succes. In de achttiende minuut wel de handen omhoog bij VELO. Een inzet van Delano Vogel werd door de grabbelende ONS-keeper Tristan Boersma omgezet in een corner, genomen door Gino van de Water, waarna na mistasten in de ONS-defensie Tony van den IJssel (foto) het laatste tikje kon geven: 0-1.

Busreis

Rond de 35e minuut een unieke kans voor topscorer Ricky van Mierlo om de voorsprong te verdubbelen, maar alleen voor de doelman faalde hij in de afwerking. Tot aan de rust aan beide kanten wel veel heen en weer geschuif van de bal, maar aanvallend ontstonden er geen gevaarlijke situaties. De tekenen van de toch wel vermoeiende busreis en de temperatuur begonnen bij VELO toch al een eerste rol te spelen.

Doelpogingen

In het begin van de tweede helft de eerste doelpogingen van ONS-Sneek via Mark Westra en Joran Swart, maar nog zonder succes. In de 52e minuut werd Rens de Vries bij een diepe bal op snelheid afgetroefd door de gevaarlijke Ewart Ottema, die in de afronding de bal langs VELO-doelman Jari Puister in de verre hoek kon schieten: 1-1. Enkele minuten later wederom succes bij de Friezen met aan de basis weer de diepgestuurde Ewart Ottema, die met een afgemeten voorzet de opkomende Nick Kleen de 2-1 voorsprong liet noteren. VELO kwam niet echt meer aan voetballen toe en werd steeds meer onder druk gezet. In de zestigste minuut eerst nog een fraaie redding van Jari Puister, maar in de rebound kon Nick Kleen zijn team de 3-1 voorsprong bezorgen. Het kaarsje bij VELO ging steeds minder branden en ook de ingezette verse wissels Vince van Egmond, Max Spilker, Lars van Winden en Mo Özdemir konden niet zorgen voor de ommekeer.

Rood

In de laatste tien minuten gaf VELO steeds meer ruimte weg, waar de nog fitte ONS-spelers gretig van wisten te profiteren en nog tweemaal wisten te scoren. Mark Westra zorgde voor de 4-1 en na een overtreding van Max Spilker, met rood bestraft, scoorde Nordin Tahboun via de gegeven strafschop de 5-1. Na een goede eerste helft eindigde deze wedstrijd toch wel enigszins teleurstellend en moet VELO zich weer gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in de eerste klasse. Tegenwoordig willen spelers hun heil elders zoeken en daar heeft ook VELO mee te maken, maar daardoor krijgen andere spelers weer de kans om zich waar te maken. VELO dankt de trouwe supporters voor de steun dit seizoen.

 

Lees verder