Finale Flynth Westland Cup: FC ’s-Gravenzande wint ruim van MVV’27

In de finale stonden FC ’s-Gravenzande en MVV’27 in de vijftigste editie tegenover elkaar in de strijd om de Flynth Westland Cup op sportpark de Hoge Bomen bij gastheer en organisator vv Naaldwijk. MVV’27 bereikte de finale door overwinningen met 5-2 van Westlandia (za), 0-2 van Westlandia (zo) en 1-4 van VELO. FC ’s-Gravenzande bereikte de finale dankzij overwinningen op SC Monster met 0-3, Verburch met 0-6 en Maasdijk met 7-0.

Tekst: Jan Hoogenraad         |      Foto’s: Pieter Vermeer

Derdeklasser MVV’27 deed het niet onverdienstelijk in de afgelopen competitie en eindigde op de vijfde plaats. FC ’s-Gravenzande stelde wat teleur en eindigde als negende. Voor MVV’27 was het de eerste keer dat het in de finale stond in de strijd om de Flynth Westland Cup, FC ’s-Gravenzande won al eerder de finale.

FC ’s-Gravenzande had weinig moeite tegen MVV’27, het niveauverschil tussen de derde klasse en Vierde Divisie kwam in de wedstrijd duidelijk tot uitdrukking. Een mogelijkheid voor Rick Boers ging in de achtste minuut maar net naast. Even later was het Frank Broos die kon inschieten, maar niet tot een schot kwam, en ook op aangeven van Angelo Zwirs wist hij niet te scoren. Na een kwartiertje luwde het offensief wat weg en kreeg MVV’27 wat mogelijkheden, zonder van echt uitgespeelde kansen te spreken. Rick Zwaard zag zijn inzet door doelman Jurrian Jouvenaar gepakt worden, en dat deed hij ook toen na een lange rush Loyd Rijnsburger voor hem verscheen. Na bijna een half uur spelen kon Frank Broos eindelijk een keer uithalen, maar via de onderkant van de lat kwam de bal weer in het veld en dat voorkwam een achterstand voor de Maaslanders. Maar de voorsprong voor FC ’s-Gravenzande kwam er toch toen een voorzet van Angelo Zwirs door Yuri Westhoff werd binnengetikt: 1-0. Nadat Roy Vermolen een keer naast had geschoten (zijn schot miste overtuiging) eindigde een inzet van Roy van Beek bij doelman Mark van Barneveldt. In de 35e minuut kreeg Roy van Beek, net over de middenlijn, vrije doorgang en maakte het koelbloedig af: 2-0. Voor rust stond de 3-0 stand op het scorebord toen in een vol strafschopgebied Yuri Westhoff het net wist te vinden. Kort voor rust nog een snoeiharde uithaal van Rick Boers, maar weer voorkwam het ijzerwerk een treffer.

In de tweede helft ging FC ’s-Gravenzande rustig door met scoren en had MVV’27 eigenlijk helemaal niets meer in te brengen. Na geklungel in de defensie van de Maaslanders reageerde Yuri Westhoff attent, kwam in het bezit van de bal en liet doelman Mark van Barneveldt kansloos: 4-0. Invaller Sil van Ooijen zorgde voor de 5-0 stand, na een diepe bal vanaf de rand middenlijn was het bij zijn eerste balcontact direct raak. Nadat Yordi Klepke naast had geschoten op aangeven van Twan van Meerten, was er een prima combinatie tussen Sil van Ooijen, Twan van Meerten en Angelo Zwirs, waarbij laatstgenoemde het beheerst afmaakte: 6-0. Vijf minuten later gaf Rick Boers goed voor en zorgde Sil van Ooijen voor de stand van 7-0. Na verkeerd uitverdedigen in de MVV’27-defensie profiteerde Sil van Ooijen dankbaar en schoot zijn derde treffer binnen: 8-0. Vlak voor tijd konden de Maaslanders nog iets terugdoen. Na een vermeende overtreding van Rick Boers in het strafschopgebied kreeg MVV’27 een strafschop. Michael Berrevoets schoot die binnen en zorgde voor de 8-1 eindstand.

Direct na afloop vond de prijsuitreiking plaats door Frank Duijvestein, clustermanager van Flynth en wethouder Anko Goudswaard en ging de ’Cup met de grote oren’ naar FC ’s-Gravenzande. Roy van Beek was tijdens het toernooi met zeven doelpunten topscorer geworden en mocht hiervoor een prijs in ontvangst nemen. Voor FC ’s-Gravenzande is het de tweede zege in de Westland Cup sinds de fusie in 2010 tussen ’De Sport’ en ’Rood-Wit’. In 2017 won ’s-Gravenzande het bekertoernooi voor het eerst na een 1-2 overwinning op HVC’10.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Pascal Broch,  Roy Vermolen, Kilian Berkhout, Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Tyler Mulder, Frank Broos, Roy van Beek, Ardi Luijendijk, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Jorik Koppers, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Yordi Klepke, Edgar Leerdam.

Spelersgroep MVV’27:
Mark van Barneveld, Harm Voogt, Bram Scheffers, Jesper Baak, Brett Rijnsburger, Thijs de Vast, Cas van der Hoeven, Julian Tinbergen, Rick Zwaard, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Cor Verboon, Dennis Louter, Dennis Terlouw, Wijnand van Schee, Loyd Rijnsburger, Samuel de Haas, Jari Boon.

Scheidsrechter: Marcel van Ekelenburg, assistenten: Nick van den Bos en Steven van Erven.

Lees verder