Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: GDA redt het weer niet in competitietoetje

GDA hoefde niet in actie te komen in de eerste ronde van de nacompetitie. De Loosduinse equipe van trainer Robin den Dulk kwam in de twede ronde uit tegen FC Maense en dit werd meteen het eindstation voor GDA. Ook vorig seizoen lukte het niet om via de nacompetitie te promoveren.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Berry Heemskerk

Binnen drie minuten schoot een verdediger van de Rotterdammers bijna in eigen doel, maar de bal ging net naast. GDA kreeg daarna diverse kansen om zelf te scoren, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Na de ingelaste drinkpauze nam FC Maense de controle over en kwam met een half uur op de klok op een 0-1 voorsprong. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Jacht

In de tweede helft ging GDA op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg weer een treffer van FC Maense om de oren: 0-2. Meteen daarna kreeg Mark Okhuizen twee goede mogelijkheden om te scoren, maar treffers bleven uit. GDA kreeg ook nog een aantal kleine kansen en bracht diverse wissels in. Vlak voor tijd leverde dit succes op. Invaller Tim aan de Wiel mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze keurig binnen in de lange hoek: 1-2.

GDA had nog zes minuten om de gelijkmaker te produceren, maar de voorhoede kon het karwei niet afmaken. FC Maense bleef aan de goede kant van de score en plaatste zich voor de finale van de nacompetitie en heeft een duel tegen Charlois voor de boeg. GDA zal ook komend seizoen in de vierde klasse uitkomen.

Lees verder