Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Rode kaart nekt Wippolder

Op een bloedhete zaterdag troffen RVVH en Wippolder elkaar in Ridderkerk. De inzet van deze derde ronde in de nacompetitie was plaatsing voor de finale om een ticket voor de Vierde Divisie voor volgend seizoen te bemachtigen.

Foto’s: Perry Biemans

Al snel werd duidelijk dat RVVH over veel voetballend vermogen beschikt. De behendige buitenspelers werden direct aan het werk gezet, maar Wippolder liet zien geen krimp te geven en de aanvallers werden keer op keer afgestopt. De eerste goede kans was wel voor RVVH, maar Wilpolder wist de tweede aanval van de thuisploeg direct om te zetten in een doelpunt. Rik Luisman won in de negende minuut zijn duel en zette goed door naar de achterlijn. Zijn trekbal werd ‘overgestapt’ door Quinten Hellemons en Daley Uythof kon daardoor de bal hard en zuiver in de hoek plaatsen: 0-1.

Moedeloos

De Ridderkerkers werden in de loop van de eerste helft moedeloos van het feit dat Wippolder scherper was en de linies gesloten hield. In de omschakeling moest de thuisploeg daarnaast een aantal keren waakzaam zijn om een tweede treffer te voorkomen. De gastheren werden in de 42e minuut in het zadel geholpen. Aanvaller Hellemons van Wippolder zette een sliding in rond de middenstip, raakte de bal en ook de tegenstander, maar de scheidsrechter besloot niet alleen een vrije trap en geel te geven, maar trok direct en resoluut de rode kaart. Zeer zwaar bestraft in deze verder sportieve wedstrijd, maar Wippolder moest het er maar mee doen en met tien man verder. Het duel werd ook even gestaakt en na rust hervat.

In de rust deed trainer Mark Moen wat omzettingen om de nog te spelen ‘vijftig’ minuten met tien man goed aan te kunnen vliegen. De spelers van Wippolder vochten als leeuwen en verkochten hun huid duur. Niet alleen werd de 0-1 verdedigd met een mannetje minder maar in de 52e minuut kon heel Wippolder juichen nadat Daley Uythof een steekbal gaf op Lorenzo Dijksman. Dijksman bleef sterk aan de bal, trok het strafschopgebied in en schoot de bal hard binnen met zijn linker: 0-2.

Omzettingen

RVVH deed wat omzettingen en moest vol vooruit gaan spelen om het vege lijf te redden. Het lukte al vrij snel om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Kort na de tweede treffer van Wippolder tekende Gino Boers voor de 1-2 en binnen tien minuten kon RVVH ook de gelijkmaker noteren. Doelman Dion de Jong kon een afstandsschot nog pareren, maar moest zich in de rebound gewonnen geven ten opzichte van Remco Buist: 2-2.

Moeilijker

De tien man van Wippolder kregen het door de ondertal-situatie en de hitte moeilijker en RVVH lukte het nu wel om een aantal keren gevaarlijk door te komen. De wedstrijd leek echter op een verlenging af te stevenen. In de 84e minuut werd de wedstrijd echter tijdelijk gestaakt omdat er iets uit het publiek werd geroepen. Een goede beslissing van de scheidsrechter en ruimte om ‘dader’ van het sportpark te verwijderen en de rust terug te laten keren. Met nog een paar minuten op de klok was het RVVH dat vrij snel de 3-2 maakte. Een corner werd wederom kort genomen en Tavares schoot met links hard in. De bal verdween door en via enkele spelers in het doel van Wippolder en de Delftenaren moesten deze klap direct een plekje geven om nog wat van de wedstrijd te kunnen maken. De ploeg probeerde met tien man weer vooruit te komen, streed voor wat het waard was, maar moest in de blessuretijd verder op de knieën. Scheidsrechter Sturm drukte zijn stempel nog een keer op de wedstrijd door een aangeschoten handsbal aan de zijkant van het strafschopgebied te bestempelen als penalty.  Tavares scoorde zijn tweede en de wedstrijd was hiermee gespeeld: 4-2.

RVVH mag zich opmaken voor de finale tegen ONS Sneek, dat met 5-1 won van VELO. Wippolder kan terugkijken op een geweldig seizoen. Na het kampioenschap van vorig jaar presteerde de club het om als debutant de tweede plek te bemachtigen en de derde periodetitel te winnen. Het seizoen zal feestend worden afgesloten waarna de groep in augustus weer klaar zal worden gestoomd voor een nieuw seizoen in hopelijk wederom een mooie eerste klasse.

Lees verder